Prajitura Fanta cu nuci
Blat cu nuci :
5 oua
5 lg faina
5 lg nuci macinate
5 lg zahar
1 lgt praf de copt
Crema branza :
500 g branza de vaci grasa
200 g unt (80%)
150 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaie
Glazura :
750 ml suc Fanta de portocale
2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)
4 lg zahar
Decor :
1-2 lg nuci macinate
Mod de preparare Prajitura Fanta cu nuci :
Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine de tot,galbenusurile pe rand, apoi incorporam nucile macinate amestecate cu faina si praful de copt. Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius.
Crema de branza : mixam bine toate ingredientele de la temperatura camerei, cu mixerul, circa 3-4 minute. Crema obtinuta o intindem peste blatul cu nuci. Dam tava la frigider.
Glazura : praful de budinca il amestecam cu zaharul, apoi adaugam treptat sucul de Fanta. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca.
Glazura o lasam circa 3-4 minute sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema. Dam din nou prajitura la frigider pana se intareste glazura sau o lasam la de seara pana dimineata. Presaram nucile macinate, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.
O prajitura care merita incercata pentru ca se face relativ repede si pentru ca este absolut delicioasa… normal, pentru cei carora le plac prajiturile cu crema de branza 🙂 Cine doreste poate pregati un blat din 6 oua.
Spor la prajiturit !! 🙂
Alte retete cu nuci :
0 Comentarii