Prajitura Fanta cu nuci

Blat cu nuci :

5 oua

5 lg faina

5 lg nuci macinate

5 lg zahar

1 lgt praf de copt

 

Crema branza :

500 g branza de vaci grasa

200 g unt (80%)

150 g zahar pudra

1 fiola esenta de vanilie

coaja rasa de la 1 lamaie

 

Glazura :

750 ml suc Fanta de portocale

2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)

4 lg zahar

 

Decor :

1-2 lg nuci macinate

 

Mod de preparare :

 Blat nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine de tot,galbenusurile pe rand, apoi incorporam nucile macinate amestecate cu faina si praful de copt. Amestecam cu o lingura, apoi compozitia o coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius.

 Crema de branza : mixam bine toate ingredientele de la temperatura camerei, cu mixerul, circa 3-4 minute. Crema obtinuta o intindem peste blatul cu nuci. Dam tava la frigider.

Glazura : praful de budinca il amestecam cu zaharul, apoi adaugam treptat sucul de Fanta. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca.

Glazura o lasam circa 3-4 minute sa se racoreasca, apoi o intindem peste crema. Dam din nou prajitura la frigider pana se intareste glazura sau o lasam la de seara pana dimineata. Presaram nucile macinate, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

 

O prajitura care merita incercata pentru ca se face relativ repede si pentru ca este absolut delicioasa… normal, pentru cei carora le plac prajiturile cu crema de branza 🙂 Cine doreste poate pregati un blat din 6 oua.

Spor la prajiturit !! 🙂

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
547
2763
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest