Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Crema :

7 galbenusuri

7 lg zahar

2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)

700 ml lapte

175 g unt (80%)

 

Bezea :

7 albusuri

150 g zahar

1 lg zeama de lamaie

150 g alune prajite tocate grosier

2 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

200 g Nutella

200 g biscuiti petite Beurre

 

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare Prajitura Extasy :

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam budinca de vanilie, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema racita, adaugam treptat din untul moale de la temperatura camerei.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem treptat zeama de lamaie, mixand mereu, iar la urma alunele prajite , tocate grosier, impreuna cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm), tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Peste bezeaua fierbinte intindem nutella, iar peste ea asezam biscuitii.

Asamblare : bezea-nutella-biscuiti-crema-frisca-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete asemanatoare :

Prajitura Eszter Hazi

Prajitura cu bezea cu nuca si crema de vanilie

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Extasy

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Domide Valeria

    Vreau sa ma abonez

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6