Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Crema :

7 galbenusuri

7 lg zahar

2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)

700 ml lapte

175 g unt (80%)

 

Bezea :

7 albusuri

150 g zahar

1 lg zeama de lamaie

150 g alune prajite tocate grosier

2 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

200 g Nutella

200 g biscuiti petite Beurre

 

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare Prajitura Extasy :

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam budinca de vanilie, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema racita, adaugam treptat din untul moale de la temperatura camerei.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem treptat zeama de lamaie, mixand mereu, iar la urma alunele prajite , tocate grosier, impreuna cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm), tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Peste bezeaua fierbinte intindem nutella, iar peste ea asezam biscuitii.

Asamblare : bezea-nutella-biscuiti-crema-frisca-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete asemanatoare :

Prajitura Eszter Hazi

Prajitura cu bezea cu nuca si crema de vanilie

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Extasy

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

1 Comentariu

  1. Domide Valeria

    Vreau sa ma abonez

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6