Prajitura Extasy
Crema :
7 galbenusuri
7 lg zahar
2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)
700 ml lapte
175 g unt (80%)
Bezea :
7 albusuri
150 g zahar
1 lg zeama de lamaie
150 g alune prajite tocate grosier
2 lg faina
1/2 plic praf de copt (5 g)
200 g Nutella
200 g biscuiti petite Beurre
Glazura :
300 ml smantana pentru frisca
1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Decor :
50 g ciocolata rasa
Mod de preparare Prajitura Extasy :
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam budinca de vanilie, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema racita, adaugam treptat din untul moale de la temperatura camerei.
Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem treptat zeama de lamaie, mixand mereu, iar la urma alunele prajite , tocate grosier, impreuna cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm), tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Peste bezeaua fierbinte intindem nutella, iar peste ea asezam biscuitii.
Asamblare : bezea-nutella-biscuiti-crema-frisca-ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete asemanatoare :
Prajitura Eszter Hazi
Prajitura cu bezea cu nuca si crema de vanilie
Sursa mea de inspiratie :
Prajitura Extasy
Vreau sa ma abonez