Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Crema :

7 galbenusuri

7 lg zahar

2 plicuri budinca de vanilie (2x40g)

700 ml lapte

175 g unt (80%)

 

Bezea :

7 albusuri

150 g zahar

1 lg zeama de lamaie

150 g alune prajite tocate grosier

2 lg faina

1/2 plic praf de copt (5 g)

 

200 g Nutella

200 g biscuiti petite Beurre

 

Glazura :

300 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Decor :

50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare Prajitura Extasy :

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam budinca de vanilie, apoi laptele rece treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Acoperim budinca cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. In crema racita, adaugam treptat din untul moale de la temperatura camerei.

Bezea : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem treptat zeama de lamaie, mixand mereu, iar la urma alunele prajite , tocate grosier, impreuna cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia obtinuta o coacem in tava (25×35 cm), tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Peste bezeaua fierbinte intindem nutella, iar peste ea asezam biscuitii.

Asamblare : bezea-nutella-biscuiti-crema-frisca-ciocolata rasa.

Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Extasy

Prajitura Extasy

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Alte retete asemanatoare :

Prajitura Eszter Hazi

Prajitura cu bezea cu nuca si crema de vanilie

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura Extasy

 

1 Comentariu

  1. Domide Valeria

    Vreau sa ma abonez

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...