Prajitura Eszterhazy

Prajitura Eszterhazy

Prajitura Eszterhazy

Blat galben:

3 lg ulei
5 oua
6 lg faina
5 lg zahar

Bezea nuca:

5 albusuri
200 g zahar
100 g nuci macinate
2 lg faina

Crema :

5 galbenusuri
150 g zahar
5 lg faina
esenta de vanilie
500 ml lapte
200 g unt

Glazura ciocolata :

150 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura Eszterhazy :

       Blat galben : se bat albusurile spuma tare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat. Adaugam faina amestecand cu o lingura; turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie ptr copt (cca 23/35). Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2 . Cine doreste poate lasa blatul netaiat.

       Bezea nuca: albusurile se mixeaza spuma tare cu zaharul; adaugam nucile si faina amestecand cu o spatula sau lingura , cu miscari circulare ,de jos in sus; se coace in aceeasi forma ca si blatul de mai sus, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute.

     Crema : galbenusurile se amesteca cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele treptat, apoi punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. luam deoparte si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul il mixam putin, apoi adaugam pe rand cate o lingura din crema racita.

           Glazura de ciocolata : punem cele 3 ingrediente intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand cu grija pana se omogenizeaza.

          Asamblare : 1/2 blat -1/2 crema-bezea nuci-1/2 crema-1/2 blat-glazura ciocolata.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata , apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Eszterhazy

Prajitura Eszterhazy

Sau pentru cine doreste se poate asambla si astfel : blat-crema-bezea nuci-glazura ciocolata.

 

Reteta o am de la soacra mea Any.

Super prajitura ! 🙂 Spor la prajiturit !!!

Alte retete cu nuci :

Prajitura cu nuci si vanilie

Cuburi cu nuci

Prajitura fina cu nuci

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu

    Imi place mult acest gen de prajitura..delicioasa!!

    Răspuns
  2. yaya6

    doamne ce de prajituri bune si faine am gasit pe blogul tau,felicitari pentru tot ce realizezi,ma bucur ca te-am descoperit,vei fi o sursa de inspiratie pentru mine

    Răspuns
  3. amy

    o sa o incerc si eu.toate sant super.felicitari!

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Eszter Hazi – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6