Prajitura Eszterhazy

Prajitura Eszterhazy

Prajitura Eszterhazy

Blat galben:

3 lg ulei
5 oua
6 lg faina
5 lg zahar

Bezea nuca:

5 albusuri
200 g zahar
100 g nuci macinate
2 lg faina

Crema :

5 galbenusuri
150 g zahar
5 lg faina
esenta de vanilie
500 ml lapte
200 g unt

Glazura ciocolata :

150 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte

 

Mod de preparare Prajitura Eszterhazy :

       Blat galben : se bat albusurile spuma tare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat. Adaugam faina amestecand cu o lingura; turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie ptr copt (cca 23/35). Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2 . Cine doreste poate lasa blatul netaiat.

       Bezea nuca: albusurile se mixeaza spuma tare cu zaharul; adaugam nucile si faina amestecand cu o spatula sau lingura , cu miscari circulare ,de jos in sus; se coace in aceeasi forma ca si blatul de mai sus, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute.

     Crema : galbenusurile se amesteca cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele treptat, apoi punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. luam deoparte si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul il mixam putin, apoi adaugam pe rand cate o lingura din crema racita.

           Glazura de ciocolata : punem cele 3 ingrediente intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand cu grija pana se omogenizeaza.

          Asamblare : 1/2 blat -1/2 crema-bezea nuci-1/2 crema-1/2 blat-glazura ciocolata.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata , apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura Eszterhazy

Prajitura Eszterhazy

Sau pentru cine doreste se poate asambla si astfel : blat-crema-bezea nuci-glazura ciocolata.

 

Reteta o am de la soacra mea Any.

Super prajitura ! 🙂 Spor la prajiturit !!!

Alte retete cu nuci :

Prajitura cu nuci si vanilie

Cuburi cu nuci

Prajitura fina cu nuci

 

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu

    Imi place mult acest gen de prajitura..delicioasa!!

    Răspuns
  2. yaya6

    doamne ce de prajituri bune si faine am gasit pe blogul tau,felicitari pentru tot ce realizezi,ma bucur ca te-am descoperit,vei fi o sursa de inspiratie pentru mine

    Răspuns
  3. amy

    o sa o incerc si eu.toate sant super.felicitari!

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Eszter Hazi – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Lemon curd tiramisu

Lemon curd tiramisu

Lemon curd tiramisu   Lemon curd : 100 ml zeama de lamaie 100 g zahar 2 oua 75 g unt 80%   Crema : 3 galbenusuri 6 lg zahar ( sau zahar pudra ) 500 g mascarpone 250 ml smantana pentru frisca 30%   300 ml espresso tare 300 g piscoturi   Mod de...

Tiramisu Brownies

Tiramisu Brownies

Tiramisu Brownies Brownies : 150 g ciocolata neagra 50% 30 g cacao 220 g unt 80% 4 oua mari (sau 5 oua mici) 130 g zahar 120 g zahar brun 100 g faina   18 piscoturi 250 ml espresso neandulcit   Crema : 250 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 80 g...

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11