Prajitura Eszterhazi cu ness

Prajitura Eszterhazi cu ness

Prajitura Eszterhazi cu ness

Blat :

5 oua mari

5 lg zahar

2 lg ulei

2 lg apa rece

6 lg pline faina

 

Bezea nuci :

5 albusuri

200 g zahar

100 g nuci macinate

2 lg faina

 

Crema ness :

5 galbenusuri

150 g zahar

80 g faina (5 lg faina)

500 ml lapte

200 g unt (80%)

4 lgt ness+2 lgt apa fiarta

 

Glazura ciocolata :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Decor :

nuci prajite tocate grosier

ness

 

Mod de preparare Prajitura Eszterhazi cu ness :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si apa, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare.

Coacem compozitia obtinuta in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2 pe orizontala. Eu am folosit 6 oua mici la blat.

Bezea nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine de tot, iar la urma nucile macinate amestecate cu faina.  Eu am folosit 6 oua mici la bezeaua cu nuci si la crema. Coacem bezeaua cu nuci in aceeasi tava de mai sus, in cuptorul preincazlit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

Crema ness : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu faina, si la urma cu laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam nessul dizolvat in apa fiarta. Omogenizam si acoperim crema cu folie alimentara pana se raceste.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin ; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Glazura ciocolata : cele 3 ingrediente le punem intr-o cratita, pe foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza.

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-bezea nuci-1/2 crema-1/2 blat-glazura-decor.

Prajitura Eszterhazi cu ness

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Prajitura Eszterhazi cu ness

Prajitura Eszterhazi cu ness

Prajitura Eszterhazi cu ness

 

Alte retete cu crema de ness :

Prajitura cu ness si vanilie

Prajitura cu ness

Prajitura Primarita

 

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Punctul G

    Un desert aparent foarte simplu de facut cu incrediente pe care le gasesti in camara oricarei case ! Am sa incerc cu placere chiar in acest weekend ! Chiar am pofta de ceva dulce si de casa !

    Răspuns
  2. Cristina

    Super bună prajitura,am facut-o de nenumarate ori. Un sfat,daca se poate : de ce nu pot taia blatul in doua?este f subtire 🙁 posibil sa fie ouale prea mici?
    Cu mulțumiri, Cristina

    Răspuns
    • miremirc

      Daca ouale sunt prea mici, sigur blatul va fi si el mai subtire.
      Faceti blatul cu oua de circa 60g fiecare, adica marimea M.
      Mult spor ! 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6