Prajitura Eszter Hazi

Blat galben:

3 lg ulei
5 oua
6 lg faina
5 lg zahar

Bezea nuca:

5 albusuri
200 g zahar
100 g nuci macinate
2 lg faina

Crema :

5 galbenusuri
150 g zahar
5 lg faina
esenta de vanilie
500 ml lapte
200 g unt

Glazura ciocolata :

150 g ciocolata
2 lg unt
4 lg lapte

 

Mod de preparare :

       Blat galben : se bat albusurile spuma tare, adaugam zaharul , mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi galbenusurile frecate cu uleiul treptat. Adaugam faina amestecand cu o lingura; turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie ptr copt (cca 23/35). Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul rece il taiem in 2 . Cine doreste poate lasa blatul netaiat.

       Bezea nuca: albusurile se mixeaza spuma tare cu zaharul; adaugam nucile si faina amestecand cu o spatula sau lingura , cu miscari circulare ,de jos in sus; se coace in aceeasi forma ca si blatul de mai sus, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute.

     Crema : galbenusurile se amesteca cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele treptat, apoi punem craticioara pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. luam deoparte si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.

Untul il mixam putin, apoi adaugam pe rand cate o lingura din crema racita.

           Glazura de ciocolata : punem cele 3 ingrediente intr-o cratita de inox cu fund dublu, pe foc mic, amestecand cu grija pana se omogenizeaza.

          Asamblare : 1/2 blat -1/2 crema-bezea nuci-1/2 crema-1/2 blat-glazura ciocolata.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata , apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Sau pentru cine doreste se poate asambla si astfel : blat-crema-bezea nuci-glazura ciocolata.

 

Reteta o am de la soacra mea Any.

Super prajitura ! 🙂 Spor la prajiturit !!!

4 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu

    Imi place mult acest gen de prajitura..delicioasa!!

    Răspuns
  2. yaya6

    doamne ce de prajituri bune si faine am gasit pe blogul tau,felicitari pentru tot ce realizezi,ma bucur ca te-am descoperit,vei fi o sursa de inspiratie pentru mine

    Răspuns
  3. amy

    o sa o incerc si eu.toate sant super.felicitari!

    Răspuns

Confirmări/Notificări

  1. Prajitura Eszter Hazi – La Ancuta - […] Sursa […]
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...