Prajitura Eszter Hazi cu ness

Blat :

5 oua mari

5 lg zahar

2 lg ulei

2 lg apa rece

6 lg pline faina

 

Bezea nuci :

5 albusuri

200 g zahar

100 g nuci macinate

2 lg faina

 

Crema ness :

5 galbenusuri

150 g zahar

80 g faina (5 lg faina)

500 ml lapte

200 g unt (80%)

4 lgt ness+2 lgt apa fiarta

 

Glazura ciocolata :

150 g ciocolata

2 lg unt

4 lg lapte

 

Decor :

nuci prajite tocate grosier

ness

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile amestecate cu uleiul treptat si apa, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare.

Coacem compozitia obtinuta in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 2 pe orizontala. Eu am folosit 6 oua mici la blat.

Bezea nuci : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine de tot, iar la urma nucile macinate amestecate cu faina.  Eu am folosit 6 oua mici la bezeaua cu nuci si la crema. Coacem bezeaua cu nuci in aceeasi tava de mai sus, in cuptorul preincazlit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

Crema ness : galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi cu faina, si la urma cu laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam nessul dizolvat in apa fiarta. Omogenizam si acoperim crema cu folie alimentara pana se raceste.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin ; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Glazura ciocolata : cele 3 ingrediente le punem intr-o cratita, pe foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza.

 Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-bezea nuci-1/2 crema-1/2 blat-glazura-decor.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.


 

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

4 Comentarii

  1. Punctul G

    Un desert aparent foarte simplu de facut cu incrediente pe care le gasesti in camara oricarei case ! Am sa incerc cu placere chiar in acest weekend ! Chiar am pofta de ceva dulce si de casa !

    Răspuns
  2. Cristina

    Super bună prajitura,am facut-o de nenumarate ori. Un sfat,daca se poate : de ce nu pot taia blatul in doua?este f subtire 🙁 posibil sa fie ouale prea mici?
    Cu mulțumiri, Cristina

    Răspuns
    • miremirc

      Daca ouale sunt prea mici, sigur blatul va fi si el mai subtire.
      Faceti blatul cu oua de circa 60g fiecare, adica marimea M.
      Mult spor ! 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1067
980
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest