Prajitura ecler la tava
Foaie de ecler :
125 ml lapte
125 ml apa
115 g unt
1 lg zahar
1/4 lgt sare
140 g faina
4 oua
Crema :
2 oua
130 g zahar
60 g faina
500 ml lapte
esenta de vanilie
50 g unt
200 ml smantana pentru frisca 30 %
2 lg zahar pudra
Decor :
60 g ciocolata
1 lg unt
2 lg lapte
sau
sos de ciocolata Dr. Oetker
Mod de preparare Prajitura ecler la tava :
Crema : ouale cu zaharul le mixam putin, adaugam faina, mixam putin, apoi laptele rece treptat, amestecand mereu. Cratita o punem pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. Omogenizam si acoperim crema cu o folie alimentara pana se raceste.
Smantana pentru frisca (rece de la frigider) o mixam, adaugam zaharul pudra, apoi o adaugam peste crema racita.
Foaie de ecler : intr-o cratita punem laptele, apa, zaharul, sarea si untul. Punem pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam toata faina. Tinem cratita pe foc, amestecand mereu, pana cand aluatul de dezlipeste de marginile cratitei . Lasam aluatul sa se racoreasca circa 5 minute, apoi il mixam putin cu mixerul si adaugam cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Aluatul obtinut il intindem in tava (20×30 cm ) unsa cu ulei. Aluatul il ridicam si pe marginea tavii.
Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, circa 25 minute, apoi scadem temperatura la 170 grade Celsius si mai tinem circa 15 minute.
Lasam foaia de ecler sa se raceasca si peste ea punem crema racita. Deasupra trasam linii de ciocolata sau de sos de ciocolata de la Dr.Oetker.
Eu am pus ciocolata topita cu unt si lapte, apoi cu o punga am trasat liniile de ciocolata peste crema.
Alte retete asemanatoare :
Eclere cu vanilie si frisca
Profiterol
Eclere cu crema de cafea si caramel
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii