Prajitura ecler la tava

Foaie de ecler :

125 ml lapte

125 ml apa

115 g unt

1 lg zahar

1/4 lgt sare

140 g faina

4 oua

Crema :

2 oua

130 g zahar

60 g faina

500 ml lapte

esenta de vanilie

50 g unt

200 ml smantana pentru frisca 30 %

2 lg zahar pudra

Decor :

60 g ciocolata

1 lg unt

2 lg lapte

sau

sos de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare :

Crema : ouale cu zaharul le mixam putin, adaugam faina, mixam putin, apoi laptele rece treptat, amestecand mereu. Cratita o punem pe foc mediu, amestecand mereu pana obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul si esenta de vanilie. Omogenizam si acoperim crema cu o folie alimentara pana se raceste.

Smantana pentru frisca (rece de la frigider) o mixam, adaugam zaharul pudra, apoi o adaugam peste crema racita.

Foaie de ecler : intr-o cratita punem laptele, apa, zaharul, sarea si untul. Punem pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam toata faina. Tinem cratita pe foc, amestecand mereu, pana cand aluatul de dezlipeste de marginile cratitei . Lasam aluatul sa se racoreasca circa 5 minute, apoi il mixam putin cu mixerul si adaugam cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Aluatul obtinut il intindem in tava (20×30 cm ) unsa cu ulei. Aluatul il ridicam si pe marginea tavii.

Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, circa 25 minute, apoi scadem temperatura la 170 grade Celsius si mai tinem circa 15 minute.

Lasam foaia de ecler sa se raceasca si peste ea punem crema racita. Deasupra trasam linii de ciocolata sau de sos de ciocolata de la Dr.Oetker.

Eu am pus ciocolata topita cu unt si lapte, apoi cu o punga am trasat liniile de ciocolata peste crema.

Dam prajitura la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...