Prajitura durere

Prajitura durere

Prajitura durere

 

Foi :

10 albusuri

10 lg zahar

200 g nuci prajite si tocate

4 lg faina

2 lgt praf de copt

 

Crema :

10 galbenusuri

10 lg zahar

3 lg cacao

5 lg lapte

250 g unt (80%)

1 fiola esenta de rom (optional)

 

Decor :

ciocolata rasa

 

Mod de preparare Prajitura durere :

Foi : impartim cantitatile in 2 si vom coace 2 foi astfel : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi cu o lingura incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite si tocate (sau macinate grosier). Coacem fiecare foaie in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam foile sa se raceasca, apoi scoatem hartia de pe ele.

 Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam pudra de cacao, omogenizand bine, apoi laptele treptat. punem pe baie de aburi pana cand crema prinde consistenta . Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam bine; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

 Asamblare : foaie-1/2 crema-foaie-1/2 crema-ciocolata rasa.

Cine doreste poate pune crema intre cele 2 foi.

Prajitura durere

Prajitura durere

Prajitura durere

Prajitura durere

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura „Durere”

 

 

Alte retete cu ciocolata :

Inghetata falsa de ciocolata

Napolitane cu crema de ciocolata

Rulada cu ciocolata

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10