Prajitura durere
Foi :
10 albusuri
10 lg zahar
200 g nuci prajite si tocate
4 lg faina
2 lgt praf de copt
Crema :
10 galbenusuri
10 lg zahar
3 lg cacao
5 lg lapte
250 g unt (80%)
1 fiola esenta de rom (optional)
Decor :
ciocolata rasa
Mod de preparare Prajitura durere :
Foi : impartim cantitatile in 2 si vom coace 2 foi astfel : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste , apoi cu o lingura incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite si tocate (sau macinate grosier). Coacem fiecare foaie in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Lasam foile sa se raceasca, apoi scoatem hartia de pe ele.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam pudra de cacao, omogenizand bine, apoi laptele treptat. punem pe baie de aburi pana cand crema prinde consistenta . Luam de pe foc, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam bine; peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : foaie-1/2 crema-foaie-1/2 crema-ciocolata rasa.
Cine doreste poate pune crema intre cele 2 foi.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu ciocolata :
0 Comentarii