Prajitura duo cu ness

Bezea cocos :

6 albusuri

6 lg zahar

5 lg cocos

4 lg faina

5 g praf de copt

Bezea nuci :

6 albusuri

6 lg zahar

5 lg nuci macinate

3 lg faina

1 lg cacao

5 g praf de copt

Crema ness :

12 galbenusuri

8 lg zahar

3 lg apa

4 lg ness

250 g unt (80%)

80 g zahar pudra

Decor :

cocos

nuci macinate

Mod de preparare :

Bezea cocos : intr-un bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15 minute. Bezeaua rece o taiem in 2, obtinand astfel 2 bezele 20×30 cm fiecare.

Bezea nuci : intr-un bol mixam spuam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. La urma incorporam faina amestecata cu praful de cacao, nucile macinate si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Bezeaua rece o taiem in 2; obtinem 2 bezele de 20×30 cm fiecare.

Crema ness : galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu apa, cu ness-ul si punem pe aburi pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale il mixam cu zaharul pudra si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 4.

Asamblare : bezea nuci-1/4 crema-bezea cocos-1/4 crema-bezea nuci-1/4 crema-bezea cocos-1/4 crema-decor (cocos si nuci macinate).

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata apoi feliem .

Spor la prajiturit ! 🙂

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...