Prajitura duo cu ness
Bezea cocos :
6 albusuri
6 lg zahar
5 lg cocos
4 lg faina
5 g praf de copt
Bezea nuci :
6 albusuri
6 lg zahar
5 lg nuci macinate
3 lg faina
1 lg cacao
5 g praf de copt
Crema ness :
12 galbenusuri
8 lg zahar
3 lg apa
4 lg ness
250 g unt (80%)
80 g zahar pudra
Decor :
cocos
nuci macinate
Mod de preparare Prajitura duo cu ness :
Bezea cocos : intr-un bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi cocosul amestecat cu faina si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15 minute. Bezeaua rece o taiem in 2, obtinand astfel 2 bezele 20×30 cm fiecare.
Bezea nuci : intr-un bol mixam spuam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. La urma incorporam faina amestecata cu praful de cacao, nucile macinate si praful de copt. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o coacem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15 minute. Bezeaua rece o taiem in 2; obtinem 2 bezele de 20×30 cm fiecare.
Crema ness : galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu apa, cu ness-ul si punem pe aburi pana se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Untul moale il mixam cu zaharul pudra si peste el adaugam cate 1 lingura din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 4.
Asamblare : bezea nuci-1/4 crema-bezea cocos-1/4 crema-bezea nuci-1/4 crema-bezea cocos-1/4 crema-decor (cocos si nuci macinate).
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata apoi feliem .
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete asemanatoare cu ness :
Prajitura Eszter Hazi cu ness
Prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness
Prajitura cu ness si vanilie
Mulțumesc 🙂