Blat nuca :
4 albusuri
un praf de sare
4 lg zahar
4 lg pesmet
4 lg nuci macinate
2 picaturi esenta de migdale
Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
un praf de sare
2 lg ulei
4 lg faina
2 lg cacao
esenta de rom
1/2 lgt praf de copt
Crema :
4 galbenusuri
150 g zahar
4 lg lapte
1 lgt gelatina granulata +5 lgt apa rece
500 g Mascarpone
esenta de vanilie
Sirop :
1 pahar apa
1 lg zahar
1 lgt pudra de cacao
Mod de preparare :
Blat nuca : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare. Adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam picaturile de esenta de migdale, apoi nucile macinate amestecate cu pesmetul. Intindem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Lasam deoparte.
Blat cacao : Albusurile le mixam spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, esenta de rom (eu am pus 1/2 fiola rom de la Dr.Oetker), apoi galbenusurile amestecate treptat cu uleiul ca la maioneza, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute ). Intindem peste compozitia din tava .
Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii.
Sirop : amestecam apa cu zaharul si punem pe foc circa 5 minute. Lasam sa se raceasca .
Crema : Hidratam gelatina in cele 5 lgt de apa rece . Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, apoi incorporam laptele si punem pe aburi, pana cand compozitia se ingroasa. Luam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca, apoi amestecam cu mascarponele si esenta de vanilie. Mixam circa 1 minut cu mixerul .Crema obtinuta o intindem peste blatul insiropat.
Dam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi pudram cu cacao si feliem cu un cutit trecut prin apa .
O prajitura delicioasa !! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-duo-cu-crema-de-mascarpone/
0 Comentarii