Prajitura duo cu mascarpone

DSC_0938

Blat nuca :

4 albusuri

un praf de sare

4 lg zahar

4 lg pesmet

4 lg nuci macinate

2 picaturi esenta de migdale

 

Blat cacao :

4 oua

4 lg zahar

un praf de sare

2 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

esenta de rom

1/2 lgt praf de copt

 

Crema :

4 galbenusuri

150 g zahar

4 lg lapte

1 lgt gelatina granulata +5 lgt apa rece

500 g Mascarpone

esenta de vanilie

 

Sirop :

1 pahar apa

1 lg zahar

 

1 lgt pudra de cacao

 

Mod de preparare :

   Blat nuca : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare. Adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam picaturile de esenta de migdale, apoi nucile macinate amestecate cu pesmetul. Intindem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Lasam deoparte.

DSC_0828 DSC_0829

   Blat cacao : Albusurile le mixam spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, esenta de rom (eu am pus 1/2 fiola rom de la Dr.Oetker), apoi galbenusurile amestecate treptat cu uleiul ca la maioneza, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute ). Intindem peste compozitia din tava .

DSC_0830 DSC_0831 DSC_0833

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii.

Sirop : amestecam apa cu zaharul si punem pe foc circa 5 minute. Lasam sa se raceasca .

 Crema : Hidratam gelatina in cele 5 lgt de apa rece . Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, apoi  incorporam laptele si punem pe aburi, pana cand compozitia se ingroasa. Luam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca, apoi amestecam cu mascarponele si esenta de vanilie. Mixam circa 1 minut cu mixerul .Crema obtinuta o intindem peste blatul insiropat.

DSC_0834 DSC_0842

Dam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi pudram cu cacao si feliem cu un cutit trecut prin apa .

DSC_0938

DSC_0928

O prajitura delicioasa !! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea : http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-duo-cu-crema-de-mascarpone/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1140
877
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest