Prajitura duo cu mascarpone

Prajitura duo cu mascarpone

Prajitura duo cu mascarpone

 

Blat nuca :

4 albusuri

un praf de sare

4 lg zahar

4 lg pesmet

4 lg nuci macinate

2 picaturi esenta de migdale

 

Blat cacao :

4 oua

4 lg zahar

un praf de sare

2 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

esenta de rom

1/2 lgt praf de copt

 

Crema :

4 galbenusuri

150 g zahar

4 lg lapte

1 lgt gelatina granulata +5 lgt apa rece

500 g Mascarpone

esenta de vanilie

 

Sirop :

1 pahar apa

1 lg zahar

 

1 lgt pudra de cacao

 

Mod de preparare Prajitura duo cu mascarpone :

   Blat nuca : Intr-un castron mixam spuma albusurile cu praful de sare. Adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam picaturile de esenta de migdale, apoi nucile macinate amestecate cu pesmetul. Intindem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Lasam deoparte.

DSC_0828 DSC_0829

   Blat cacao : Albusurile le mixam spuma cu praful de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, esenta de rom (eu am pus 1/2 fiola rom de la Dr.Oetker), apoi galbenusurile amestecate treptat cu uleiul ca la maioneza, iar la sfarsit faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt (cernute ). Intindem peste compozitia din tava .

DSC_0830 DSC_0831 DSC_0833

Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul scobitorii.

Sirop : amestecam apa cu zaharul si punem pe foc circa 5 minute. Lasam sa se raceasca .

 Crema : Hidratam gelatina in cele 5 lgt de apa rece . Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, apoi  incorporam laptele si punem pe aburi, pana cand compozitia se ingroasa. Luam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam bine. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca, apoi amestecam cu mascarponele si esenta de vanilie. Mixam circa 1 minut cu mixerul .Crema obtinuta o intindem peste blatul insiropat.

DSC_0834

Dam prajitura la frigider pentru circa 3 ore, apoi pudram cu cacao si feliem cu un cutit trecut prin apa .

Prajitura duo cu mascarpone

Prajitura duo cu mascarpone

 

O prajitura delicioasa !! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea :

Prajitura Duo cu crema de mascarpone

 

Alte retete cu cacao :

Briose cu cacao si gem de afine

Prajitura cu cocos si cacao

Prajitura cu crema de cacao si nuci

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6