Prajitura duo cu crema de cocos
Blat alb :
4 oua
120 g zahar
8 lg apa rece
150 g faina
5 g praf de copt (1/2 plic)
Blat cacao :
4 oua
120 g zahar
8 lg apa rece
120 g faina
30 g cacao
5 g praf de copt (1/2 plic)
Crema cocos :
500 ml lapte
4 lg rase gris
200 g zahar
200 g unt
2 fiole esenta de vanilie
150 g cocos
Sirop :
250 ml lapte
rom
Decor :
1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare :
Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu apa, iar la urma faina cernuta cu praful de copt. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25-30 minute. Facem testul scobitorii.
Blat cacao : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu apa rece, iar la urma faina cernuta cu praful de copt si pudra de cacao. Coacem in aceeasi tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25-30 minute.
Crema cocos : punem laptele la fiert intr-o cratita, adaugam apoi grisul in ploaie, amesetcand pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul, amestecam bine, untul , amestecam bine pentru omogenizare. Luam de pe foc si punem esenta de vanilie si cocosul. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se racoreasca. Calduta o intindem intre blatul de cacao si blatul alb.
Asamblare : blat cacao-crema cocos-blat alb-decor. Cine doreste poate insiropa blaturile cu lapte caldut amestecat cu rom sau poate face un sirop din apa cu zahar si esenta de rom sau vanilie. Siropul poate fi fiert sau nefiert.
Prajitura o taiem cu un cutit bine ascutit.
Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alte retete cu crema de cocos :
0 Comentarii