Prajitura duo cu crema de cocos

Blat alb :

4 oua

120 g zahar

8 lg apa rece

150 g faina

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Blat cacao :

4 oua

120 g zahar

8 lg apa rece

120 g faina

30 g cacao

5 g praf de copt (1/2 plic)

 

Crema cocos :

500 ml lapte

4 lg rase gris

200 g zahar

200 g unt

2 fiole esenta de vanilie

150 g cocos

 

Sirop :

250 ml lapte

rom

 

Decor :

1 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

 Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu apa, iar la urma faina cernuta cu praful de copt. Coacem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25-30 minute. Facem testul scobitorii.

Blat cacao : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile amestecate cu apa rece, iar la urma faina cernuta cu praful de copt si pudra de cacao. Coacem in aceeasi tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25-30 minute.

Crema cocos : punem laptele la fiert intr-o cratita, adaugam apoi grisul in ploaie, amesetcand pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul, amestecam bine, untul , amestecam bine pentru omogenizare. Luam de pe foc si punem esenta de vanilie si cocosul. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se racoreasca. Calduta o intindem intre blatul de cacao si blatul alb.

 Asamblare : blat cacao-crema cocos-blat alb-decor. Cine doreste poate insiropa blaturile cu lapte caldut amestecat cu rom sau poate face un sirop din apa cu zahar si esenta de rom sau vanilie. Siropul poate fi fiert sau nefiert.

Prajitura o taiem cu un cutit bine ascutit.

 

 

Spor la prajiturit !!! 🙂

Sursa : https://receptneked.hu/edes-sutemenyek/kokuszkremes-csoda/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1185
796
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest