Prajitura duo cu branza si foi de napolitane

2 foi de napolitane (27×37 cm)

300 g ciocolata neagra (52%)

5 lg ulei

 

Blat alb :

4 oua

4 lg zahar

2 lg ulei

5 lg faina

1 fiola esenta de vanilie

 

Blat maro :

4 oua

4 lg zahar

2 lg ulei

3 lg faina

2 lg cacao

esenta de rom

 

Crema de branza:

500 ml smantana grasa (24%)

300 g branza de vaci grasa

15 g gelatina

coaja rasa de la 1 lamaie

200 g zahar pudra cu aroma de vanilie

 

Mod de preparare :

 Blat alb : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile frecate cu uleiul treptat, esenta de vanilie, iar la urma faina cernuta. Amestecam cu o lingura cu miscari circulare. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, in tava (27*37 cm) tapetata cu hartie de copt.

Blat maro : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand bine, galbenusurile frecate cu uleiul treptat, esenta de rom, iar la urma faina cernuta cu pudra de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari circulare. Coacem blatul in tava (27*37 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade celsius, circa 15-20 minute.

Topim ciocolata bucati cu uleiul, pe aburi sau intr-o craticioara de inox cu fund dublu. Ciocolata topita o impartim in 2 si ungem cu ea fiecare blat. Acoperim cu foaia de napolitana.

 Crema de branza : hidratam gelatina (eu am folosit foite de gelatina) in multa apa, timp de 10 minute. Smantana grasa o mixam pana se ingroasa si o lasam deoparte. Branza de vaci cu coaja rasa de lamaie si zaharul pudra cu aroma de vanilie le mixam bine. Gelatina o topim fara sa o dam in clocot si o adaugam la branza dulce. Peste smantana batuta  adaugam branza de vaci cu gelatina. Omogenizam bine.

 Asamblare : blat alb cu foaie de napolitana-crema branza-blat maro cu foaie de napolitana.

Dam prajitura la frigider, de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit bine ascutit.

 

O super mega buna prajitura de 1 Martie 2018. Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...