Prajitura domnisoara mac
Bezea cu mac, cocos si migdale :
5 albusuri (de la oua mici)
75 g zahar
70 g mac
50 g cocos
50 g migdale macinate
Blat cu mac, cocos si migdale :
5 oua (oua mici)
100 g zahar
70 g mac
50 g cocos
50 g migdale macinate
Crema vanilie :
5 galbenusuri
130 g zahar
40 g amidon alimentar
500 ml lapte
esenta de vanilie
180 g untb (80%)
dulceata de afine
30 g cocos prajit
Mod de preparare Prajitura domnisoara mac :
Bezea cu mac, cocos si migdale : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi incorporam cocosul, macul seminte (nemacinat) si migdalele macinate. Omogenizam cu o spatula si intindem compozitia in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Blat cu cocos, mac si migdale prajite : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile, mixand la viteza mica. La urma incorporam cocosul, macul si migdalele prajite. Omogenizam cu o spatula. Compozitia o intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptor, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.
Crema de vanilie : intr-o cratita de inox cu fund dublu punem galbenusurile si zaharul . Le amestecam cu un tel, apoi adaugam amidonul, amestecam apoi adaugam laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam budinca sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din budinca racita. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare prajitura : blat -dulceata de afine-1/2 crema-bezea-1/2 crema-cocos prajit
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata, apoi feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
Alte retete cu mac :
0 Comentarii