Ingrediente :
6 albusuri
130 g zahar
120 g faina
coaja rasa de lamaie
1 lgt praf de copt
1 lg cu varf cacao+3 lg apa
2 lg ulei
150-200 g visine proaspete, congelate sau din compot
Mod de preparare :
Intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam uleiul treptat, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura. Impartim cantitatea in 2. O parte o asezam cu lingura in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, iar in compozitia ramasa adaugam pudra de cacao amestecata cu apa ; o asezam cu lingura peste compozitia alba. Deasupra presaram visine.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.
O prajitura rapida si absolut delicioasa !! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-din-albusuri-cu-visine-69196.html
0 Comentarii