Prajitura din albusuri cu visine si cacao

DSC_0154

Ingrediente :

6 albusuri

130 g zahar

120 g faina

coaja rasa de lamaie

1 lgt praf de copt

1 lg cu varf cacao+3 lg apa

2 lg ulei

150-200 g visine proaspete, congelate sau din compot

 

Mod de preparare :

Intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam uleiul treptat, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute). Amestecam cu o lingura. Impartim cantitatea in 2. O parte o asezam cu lingura in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, iar in compozitia ramasa adaugam pudra de cacao amestecata cu apa ; o asezam cu lingura peste compozitia alba. Deasupra presaram visine.

DSC_0100 DSC_0102 DSC_0103 DSC_0104

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Facem testul cu scobitoarea.

DSC_0106

DSC_0184

DSC_0154

 

O prajitura rapida si absolut delicioasa !! Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-din-albusuri-cu-visine-69196.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...