Prajitura desteapta (magica)

Ingrediente :

4 oua

un praf de sare

120 g unt

120 g faina

20 ml apa

500 ml lapte

1 plic zahar vanilat

150 g zahar

 

Decor :

1-2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

Mixam intr-un castron galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat spuma si apa, adaugam apoi untul topit si racit, faina si laptele, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare. Obtinem o compozitie moale, pe care o coacem intro-o forma (23*23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Verificam dupa 15 minute. Lasam prajitura sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si o taiem.

 

 

Delicioasa !

Mult spor 🙂

Sursa : http://bucataria-romaneasca.ro/retete-culinare/dulciuri/prajitura-inteligenta.html

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1299
602
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest