Ingrediente :
4 oua
un praf de sare
120 g unt
120 g faina
20 ml apa
500 ml lapte
1 plic zahar vanilat
150 g zahar
Decor :
1-2 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Mixam intr-un castron galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat spuma si apa, adaugam apoi untul topit si racit, faina si laptele, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare. Obtinem o compozitie moale, pe care o coacem intro-o forma (23*23 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 30 minute. Verificam dupa 15 minute. Lasam prajitura sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si o taiem.
Delicioasa !
Mult spor 🙂
Sursa : http://bucataria-romaneasca.ro/retete-culinare/dulciuri/prajitura-inteligenta.html
0 Comentarii