Prajitura deliciu

Blat :
7 albusuri
200 g zahar
2 lg pesmet
4 lg nuci macinate
2 lg faina

Crema :
7 galbenusuri
7 lg zahar
7 lg lapte
500 ml smantana pentru frisca

 

300 g nuci prajite

300 g Nutella

250 g biscuiti inmuiati in cafea espresso tare, indulcita

 

Decor :

2 lg cappuccino instant

 

Mod de preparare:
Intr-o tava (25*39cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, presaram 300 g nuca prajita si taiata.

Peste aceasta nuca, asezam blatul : batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste; separata amestecam pesmetul, faina si nucile macinate si le amestecam cu albusurile cu ajutorul unei linguri de lemn, cu miscari de jos in sus .

Dam la cuptor, dupa ce am intins frumos blatul si lasam la copt circa 20 de minute.

Dupa ce s-a copt blatul, il intoarcem invers cat este cald si il ungem cu 300 g Nutella.

           Crema : intr-o cratita mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam apoi laptele, mixand bine si punem pe aburi ; mai amestecam pana obtinem o crema pufoasa (trebuie zaharul sa se topeasca) ; lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider. Batem smantana pentru frisca rece si o amestecam cu crema de oua rece .

Peste nutella asezam jumatate din crema (eu am pus 2/3 din crema), apoi un rand de biscuiti inmuiati in cafea usor indulcita si peste ei restul de crema; presaram cappuccino.

Este o „prajitura deliciu” la propriu care merita incercata 🙂

Inspiratia : Sydonia

8 Comentarii

  1. mona

    Seamana cu prajitura tosca, dar e ff. interesanta amestecata cu nuci ! Felicitari!!

    Răspuns
  2. miremirc

    Chiar este un deliciu prajitura ! Incearc-o ! Sigur vei fi foarte incantata de gustul ei :)Mersi de vizita

    Răspuns
  3. Anonymous

    chiar ca nu seamana deloc cu prajitura tosca dar e f buna. am incarcat-o

    Răspuns
  4. isabela

    am incercat cateva din retetele tale si mi-au iesit foarte fain,
    aceasta are blatul ca prajitura richard cred,trebuie sa verific
    mult succes in continuare

    Răspuns
  5. Mirela Goleanu

    ma bucur de vizita si pentru ca ai incercat retetele mele 🙂

    Răspuns
  6. Bi

    Am facut-o dar crema mea a iesit un pic moale. Ce fel de frisca folositi, va rog?

    Răspuns
    • miremirc

      La prajitura din poza,cred ca am folosit Hulala,dar de cativa ani folosesc smantana pentru frisca LaDorna.

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...