Prajitura de vis
Foi :
10 albusuri
un praf sare
10 lg zahar
100 g cocos
3 lg faina
Crema:
10 galbenusuri
10 lg zahar
4 lg lapte
400 g unt (80-82 % grasime)
20 biscuiti simpli
100 ml cafea indulcita
3 lg lichior cafea (sau coniac, rom )
200 g ciocolata
4 lg ulei
Decor :
cocos
bilute de ciocolata (sau ciocolata rasa)
Mod de preparare Prajitura de vis :
Foi : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final cocos-ul amestecat cu faina. Din aceasta compozitie coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti cantitatea in 2 , inca de la inceput si coacem 2 foi.
Crema : mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc , adaugam laptele si punem pe aburi (circa 5-10 minute). Dam de pe foc si lasam crema sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei il mixam spuma si in el adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri, treptat, ca la maioneza.
Aceasta crema o impartim in 3.
In plus topim pe aburi , 200 g ciocolata rupta bucatele cu 4 lg ulei.
Pregatim o cafea pe care o indulcim dupa gust. In ea adaugam coniac sau rom, lichior de cafea.
Asamblare : Foaie cocos – 1/3 crema – biscuiti trecuti prin cafea indulcita – ciocolata topita cu uleiul
Dam la rece pentru a se intari ciocolata , circa 20 minute.
Intindem 1/3 crema peste ciocolata intarita – a doua foaie de cocos – 1/3 crema – decor.
Sursa : Sydonia .
Acum, ca am vazut-o, voi visa la ea toata ziua 😀 E savuroasa!
:)) Mersi
E minunata! Straturile acelea ma fac sa poftesc ….
si iar… iar prajituri care imi iau mintile!:D pup!:D
O alta minunatie.. M-ai omorat cu prajiturile pe care le faci!
Pup
Minunata prajitura !!!!
Ce bine arata,cred ca e delicioasa! 🙂
Trebuie sa o incerci 🙂
Chiar ca arata de vis prajitura ta! Pup
Multumesc 🙂
Iar ma dai pe spate…inca o reteta care trece pe lista de asteptare 😀 Felicitari, te pup!
Minunata trebuie sa fie, acum am vazut-o. Pup!