Prajitura de vis cu nuci
Bezea cu nuci :
10 albusuri
400 g zahar
220 g nuci macinate
4 lg faina
2 lg cacao
Crema :
10 galbenusuri
100 g zahar
2 lg lapte
400 g unt (80%)
cca 200 g biscuiti Petite Beurre
100 ml espresso neindulcit
200 g ciocolata cu lapte sau neagra
4 lg ulei
Decor :
50 g ciocolata cu lapte rasa
Mod de preparare Prajitura de vis cu nuci :
Bezea cu nuci : cantitatile le impartim in 2 si coacem 2 foi.
Intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand bine, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao si nucile macinate. Coacem compozitia obtinuta in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15 minute.
Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam laptele si punem pe baie de aburi. Amestecam cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa de consistenta unei smantani.
Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixam putin, iar peste el punem cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.
Asamblare : bezea cu nuci-1/3 crema-biscuiti inmuiati in espresso-ciocolata topita cu uleiul (pe baie de aburi). Dam prajitura la rece pana se intareste ciocolata.
Peste ciocolata racita intindem 1/3 crema-bezea cu nuci-ciocolata rasa .
Dam prajitura la frigider, apoi o feliem cu un cutit bine ascutit.Prajitura o putem servi imediat cum am asamblat-o.
Alte retete asemanatoare :
Prajitura de vis
Tort cu nuci si bezea
Prajitura Kinder
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii
Confirmări/Notificări