Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

aluat:

380 g faina

180 g unt 65%

80 g zahar pudra

5 g praf de copt (1 lgt)

4 galbenusuri

2 lg smantana 20%

 

Umplutura :

360 g iaurt simplu 3%

360 g smantana 20%

6 lg faina

4 albusuri

300 g zahar

 

1 borcanel gem de prune

Decor :

200 ml smantana pentru frisca 35%

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare Prajitura de iarna :

Aluat: făină, zahăr pudră, copt praf și untul moale le framantam cu varfurile degetelor, până obtinem un aluat sfaramicios , apoi adăugăm galbenusurile și smantana. Aluatul obținut se imparte în 2 bile care se invelesc în folie alimentară și se pun la frigider timp de 30 de minute.

O bila de aluat o intindem cu sucitorul, apoi o asezam in tava tapetata cu hartie de copt (20×30 cm).

Din cea de a doua bila de aluat formam 15 bile , pe care le intindem putin cu mainile, asezam gem in mijlocul lor, apoi formam bile umplute cu gem.

Peste foaia de aluat din tava intindem gem de prune, apoi asezam cele 15 bile la distanta unele de altele (3×5 bile).

Lasam tava deoparte si ne apucam de umplutura.

Umplutura : iaurtul, smantana si faina le amestecam bine. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand bine de tot. Aceste albusuri tari le adaugam peste iaurtul si smantana de mai sus. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.

Umplutura o intindem peste bilele din tava.

Coacem toata prajitura, in cuptorul preincazlit, la 160 grade Celsius, circa 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura in tava sa se raceasca, apoi intindem peste ea smantana pentru frisca batuta spuma cu zaharul pudra. Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete cu gem de prune :

Rulada cu gem

Prajitura cu rahat, nuci si gem

Cornulete bicolore cu cocos

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Service GSM

    De ce se numeste prajitura de iarna? este buna pentru toate anotimpurile

    Răspuns
    • miremirc

      asa mi-a venit mie; mai mult ca sa tin minte reteta 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4