Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

aluat:

380 g faina

180 g unt 65%

80 g zahar pudra

5 g praf de copt (1 lgt)

4 galbenusuri

2 lg smantana 20%

 

Umplutura :

360 g iaurt simplu 3%

360 g smantana 20%

6 lg faina

4 albusuri

300 g zahar

 

1 borcanel gem de prune

Decor :

200 ml smantana pentru frisca 35%

1 lg zahar pudra

 

Mod de preparare Prajitura de iarna :

Aluat: făină, zahăr pudră, copt praf și untul moale le framantam cu varfurile degetelor, până obtinem un aluat sfaramicios , apoi adăugăm galbenusurile și smantana. Aluatul obținut se imparte în 2 bile care se invelesc în folie alimentară și se pun la frigider timp de 30 de minute.

O bila de aluat o intindem cu sucitorul, apoi o asezam in tava tapetata cu hartie de copt (20×30 cm).

Din cea de a doua bila de aluat formam 15 bile , pe care le intindem putin cu mainile, asezam gem in mijlocul lor, apoi formam bile umplute cu gem.

Peste foaia de aluat din tava intindem gem de prune, apoi asezam cele 15 bile la distanta unele de altele (3×5 bile).

Lasam tava deoparte si ne apucam de umplutura.

Umplutura : iaurtul, smantana si faina le amestecam bine. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand bine de tot. Aceste albusuri tari le adaugam peste iaurtul si smantana de mai sus. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare.

Umplutura o intindem peste bilele din tava.

Coacem toata prajitura, in cuptorul preincazlit, la 160 grade Celsius, circa 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura in tava sa se raceasca, apoi intindem peste ea smantana pentru frisca batuta spuma cu zaharul pudra. Taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, sters de apa.

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Prajitura de iarna

Spor la prajiturit ! 🙂

Alte retete cu gem de prune :

Rulada cu gem

Prajitura cu rahat, nuci si gem

Cornulete bicolore cu cocos

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

2 Comentarii

  1. Service GSM

    De ce se numeste prajitura de iarna? este buna pentru toate anotimpurile

    Răspuns
    • miremirc

      asa mi-a venit mie; mai mult ca sa tin minte reteta 🙂

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6