Prajitura de cocos cu vanilie

Bezea cocos :
8 albusuri
250 g zahar
200 g cocos

Crema ciocolata :
200 g ciocolata milka dessert
2 lg cacao
2lg ness
4 lg zahar
80 g unt
8 lg lapte

Crema vanilie :
2 plicuri budinca de vanilie (40 g x 2 buc)
700 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
6 lg zahar
300 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca 400 ml)

Decor :
ciocolata neagra rasa

 

Mod de preparare :

       Bezea de cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul, iar la final turnam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25*35cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor pentru cca 20 minute.

       Crema de ciocolata : punem pe baie de aburi, intr-o craticioara, toate ingredientele si amestecam pana se omogenizeaza; lasam glazura obtinuta sa se raceasca si apoi o intindem peste bezea .

       Crema de vanilie : fierbem budincile de vanilie cu 700 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa se raceasca complet.

Batem frisca si o incorporam in budinca de vanilie.

       Asamblare : bezea cocos – crema de ciocolata – crema de vanilie – ciocolata rasa.

O prajitura suuper suuper buna ! merita incercata! 🙂
M-am inspirat de pe http://www.bucatarmaniac.ro/2009/12/prajitura-de-cocos-cu-crema-de-vanilie.html
Prajiturica este mult mai buna daca sta de seara pana dimineata la frigider sau chiar dupa 2 zile de stat in frigider.

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

4 Comentarii

  1. Carmen

    Cred si eu ca merita incercata!!!…arata minunat iar gustul…mmm,cocos,ciocolata,vanilie!!!…am notat-o!
    Iti doresc un weekend minunat!xxx

    Răspuns
  2. Cristina

    Arata bine, cu siguranta o voi face!

    Răspuns
  3. Anonymous

    Cu siguranta ca este f gustoasa si arata extraordinar.As dori sa va intreb ce ati facut cu galbenusurile,pt ca nu le regasesc in reteta.Nu se pun in crema de ciocolata?Multumesc anticipat pt raspuns.Liliana

    Răspuns
  4. miremirc

    cu galbenusurile am facut o crema cu care am umplut un tort; blatul este fara galbenusuri, nu se pun in crema de ciocolata ; cu multa placere 🙂

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7