Bezea cocos :
8 albusuri
250 g zahar
200 g cocos
Crema ciocolata :
200 g ciocolata milka dessert
2 lg cacao
2lg ness
4 lg zahar
80 g unt
8 lg lapte
Crema vanilie :
2 plicuri budinca de vanilie (40 g x 2 buc)
700 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
6 lg zahar
300 ml frisca lichida (sau smantana pentru frisca 400 ml)
Decor :
ciocolata neagra rasa
Mod de preparare :
Bezea de cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul, iar la final turnam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25*35cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor pentru cca 20 minute.
Crema de ciocolata : punem pe baie de aburi, intr-o craticioara, toate ingredientele si amestecam pana se omogenizeaza; lasam glazura obtinuta sa se raceasca si apoi o intindem peste bezea .
Crema de vanilie : fierbem budincile de vanilie cu 700 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa se raceasca complet.
Batem frisca si o incorporam in budinca de vanilie.
Asamblare : bezea cocos – crema de ciocolata – crema de vanilie – ciocolata rasa.
O prajitura suuper suuper buna ! merita incercata! 🙂
M-am inspirat de pe http://www.bucatarmaniac.ro/2009/12/prajitura-de-cocos-cu-crema-de-vanilie.html
Prajiturica este mult mai buna daca sta de seara pana dimineata la frigider sau chiar dupa 2 zile de stat in frigider.
Cred si eu ca merita incercata!!!…arata minunat iar gustul…mmm,cocos,ciocolata,vanilie!!!…am notat-o!
Iti doresc un weekend minunat!xxx
Arata bine, cu siguranta o voi face!
Cu siguranta ca este f gustoasa si arata extraordinar.As dori sa va intreb ce ati facut cu galbenusurile,pt ca nu le regasesc in reteta.Nu se pun in crema de ciocolata?Multumesc anticipat pt raspuns.Liliana
cu galbenusurile am facut o crema cu care am umplut un tort; blatul este fara galbenusuri, nu se pun in crema de ciocolata ; cu multa placere 🙂