Prajitura de cacao cu crema de lamaie
Blat :
7 oua
7 lg zahar
3 lg ulei
3 lg apa rece
6 lg faina
3 lg cacao
Crema :
500 ml lapte
3 lg faina
1/2 lg amidon alimentar
5 lg zahar
1 lamaie
200 g unt (80%)
Glazura :
150 ml smantana pentru frisca
100 ml smantana 20%
2 lg zahar
1 lgt zeama de lamaie
Mod de preparare Prajitura de cacao cu crema de lamaie :
Blat : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, incorporam galbenusurile amestecate, treptat, cu uleiul si apa, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao,cernute. Coacem in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt , in cuptorul preincazlit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute. facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3.




Crema : zaharul il amestecam cu faina si amidonul, apoi cu laptele rece treptat. Punem craticioara pe foc mediu, amestecand pana se ingroasa, ca o budinca. Luam de pe foc, adaugam zeama de lamaie si coaja rasa, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei, il mixam si peste el adaugam treptat, cate 1 lg , din crema racita.

Crema o impartim in 2 si umplem blaturile cu ea. Peste ultimul blat intindem glazura.

Prajitura o punem la frigider .
Glazura : intr-un castron punem toate ingredientele si le mixam pana obtinem o crema pufoasa.


Spor la prajiturit !! 🙂
Paste fericit si luminat ! Hristos a Inviat !
Alte retete asemanatoare :
Prajitura cu blat de cocos si crema de lamaie
Prajitura cu lamaie, cacao si cocos
Prajitura cu crema mascarpone si lamaie
0 Comentarii