Prajitura cub de fistic
Blat cacao :
4 oua
4 lg zahar
2 lg ulei
3 lg faina
2 lg cacao
Crema de ciocolata alba :
200 g ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca 30%
250 g mascarpone
40 g fistic prajit nesarat macinat grosier
125 g zmeura proaspata
Crema fistic:
250 g mascarpone
200 g crema fistic indulcita
15 buc piscoturi
lapte pentru insiropat piscoturile
Decor :
fistic prajit
smeura
Mod de preparare Prajitura cub de fistic :
Blat cacao : intr-un bol mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si ia urma incorporam faina si pudra de cacao cernute. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. Compozitia o turnam in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si apoi o coacem in cuptorul preancalzit, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.
Crema de ciocolata alba : intr-o craticioara punem smantana pentru frisca . O asezam pe foc mediu pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc craticioara si adaugam ciocolata alba rupta bucatele. Lasam 1 minut, apoi amestecam pentru omogenizare. Dam crema la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 5 ore.
Intr-un bol punem mascarponele si crema de ciocolata de la frigider si le mixam pana obtinem o crema pufoasa.
Adaugam fistic prajit si macinat grosier, amestecam , apoi adaugam zmeura proaspata spalata si stearsa bine de apa.
Crema de fistic : mascarponele si crema de fistic indulcita trebuie sa fie reci de la frigider.
Mascarponele il mixam putin, iar peste el adaugam crema de fistic si mai mixam putin pentru omogenizare.
Asamblare : blat cacao-crema ciocolata alba-piscoturi trecute prin lapte-crema fistic-fistic prajit macinat grosier.
Punem prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4-5 ore.Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea :
Alte retete cu zmeura :
0 Comentarii