Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt
Aluat :
400 g faina
4 lg zahar pudra
1 lgt praf de copt
200 g unt 80% rece
6 galbenusuri
un praf de sare
2-3 lg apa rece
Umplutura :
6 albusuri
200 g zahar
600 g iaurt natural
80 ml ulei
60 g praf de budinca de vanilie (1 +1/2 plic)
un praf de sare
600 g zmeura proaspata
Mod de preparare Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt :
Aluat : intr-un castron cernem faina si praful de sare, zaharul, apoi untul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, galbenusurile si framantam putin. Daca este nevoie adaugam cate 1 lg apa rece . Aluatul obtinut il impartim in 2 si il dam la frigider pentru 2 ore. ! bila de aluat o intindem cu sucitorul pe foaia de copt si o asezam in tava (25×35 cm). Intepam aluatul cu furculita din loc in loc. Coacem in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius circa 15-20 minute.
Umplutura : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam iaurtul treptat si mixam la viteza cea mai mica cu mixerul, apoi uleiul trepatat, mixand incet. La urma adaugam praful de budinca.
Asamblare : 1/2 aluat copt-zmeura-umplutura-1/2 aluat ras
Coacem prajitura in cuptorul preancalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute ( fara ventilatie) .Lasam prajitura sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra.
Spor la prajiturit ! 🙂
Reteta am gasit-o pe un site polonez, dar nu mai stiu care.
Alte retete cu zmeura :
0 Comentarii