Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca
Blat :
5 albusuri
6 lg zahar
3 lg ulei
4 lg faina
2 lg cacao
1 lgt praf de copt
Crema ciocolata :
5 galbenusuri
150 g zahar
5 lg faina
500 ml lapte
200 g unt (80%)
100 g ciocolata (45%)
50 g ciocolata rasa fin (70%)
200 g biscuiti Petite beurre
100 ml lapte
150 g gem de zmeura
Glazura :
200 ml smantana pentru frisca
2 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Blat : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute) . Folosim o spatula pentru omogenizare. Compozitia o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.
Crema : intr-o craticioara punem galbenusurile si zaharul, le amestecam cu un tel , adaugam apoi faina, amestecam pentru omogenizare, laptele rece treptat si punem pe foc pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam 100 g ciocolata cu 45% cacao. Omogenizam si acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg , treptat din budinca racita. La urma adaugam cele 50 g ciocolata neagra (70%) rasa fin. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : blat-1/2 crema ciocolata -biscuiti inmuiati in lapte- gem de zmeura-1/2 crema ciocolata-glazura (smantana pentru frisca cu zaharul le mixam ).
Spor la prajiturit ! 🙂 Delicioasa !
0 Comentarii