Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat :

5 albusuri

6 lg zahar

3 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

1 lgt praf de copt

 

Crema ciocolata :

5 galbenusuri

150 g zahar

5 lg faina

500 ml lapte

200 g unt (80%)

100 g ciocolata (45%)

50 g ciocolata rasa fin (70%)

 

200 g biscuiti Petite beurre

100 ml lapte

150 g gem de zmeura

 

Glazura :

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul mixand in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi uleiul treptat, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (cernute) . Folosim o spatula pentru omogenizare. Compozitia o coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem circa 15-20 minute. Facem testul scobitorii.

Crema : intr-o craticioara punem galbenusurile si zaharul, le amestecam cu un tel , adaugam apoi faina, amestecam pentru omogenizare, laptele rece treptat si punem pe foc pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam 100 g ciocolata cu 45% cacao. Omogenizam si acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg , treptat din budinca racita. La urma adaugam cele 50 g ciocolata neagra (70%) rasa fin. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : blat-1/2 crema ciocolata -biscuiti inmuiati in lapte- gem de zmeura-1/2 crema ciocolata-glazura (smantana pentru frisca cu zaharul le mixam ).

 

Spor la prajiturit ! 🙂    Delicioasa !

 

 

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale

Blondies cu ciocolata alba si migdale Ingrediente : 160 g unt 80% 300 g ciocolata alba 150 g zahar 5 oua mici (sau 4 oua mari) 250 g faina 2 lgt praf de copt esenta de vanilie un praf de sare 150 g migdale fulgi tocate grosier   Mod de preparare Blondies cu...

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi Blat : 5 oua mari 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 250 ml ulei un praf de sare 280 g faina 1 lgt scortisoara macinata 3/4 lgt bicarbonat de sodiu 3/4 lgt praf de copt 300 g morcov ras fin   Crema : 500 g crema de branza Philadelphia 300 ml...

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email4