Bezea nuci :
7 albusuri
200 g zahar
150 g nuci macinate
1 plic praf de copt ( 10 g )
4 lg faina
Crema :
7 galbenusuri
2 plicuri budinca de vanilie ( 40 g x 2 buc)
1 lg amidon
700 ml lapte
200 g zahar
200 g unt (82%)
150 g ciocolata neagra
250 g piscoturi
250 ml lapte
visine proaspete, congelate sau din compot
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
fulgi de cocos
Mod de preparare :
Bezea nuci : mixam albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Coacem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.
Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam praful de budinca si amidonul, iar la urma laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Dam deoparte, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lingura din crema racita.
Crema obtinuta o impartim in 2 : o parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu ciocolata neagra topita si racorita.
Asamblare : bezea nuci- crema galbena – piscoturi inmuiate in lapte- visine – crema ciocolata-decor.
Prajitura o punem la frigider pentru circa 3 ore sau de seara pana dimineata. Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.reteteinimagini.ro/retete/prajitura-cu-visine-si-doua-creme-2193
Mama mea este o mare amatoare de prajituri. Am sa-i inmanez reteta si cu mare placere. Pofta mare !
🙂 Sa aveti pofta !