Prajitura cu visine si doua creme

Bezea nuci :

7 albusuri

200 g zahar

150 g nuci macinate

1 plic praf de copt ( 10 g )

4 lg faina

 

Crema :

7 galbenusuri

2 plicuri budinca de vanilie ( 40 g x 2 buc)

1 lg amidon

700 ml lapte

200 g zahar

200 g unt (82%)

150 g ciocolata neagra

 

250 g piscoturi

250 ml lapte

 

visine proaspete, congelate sau din compot

 

Decor :

50 g ciocolata neagra rasa

fulgi de cocos

 

Mod de preparare :

     Bezea nuci : mixam albusurile , adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Coacem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute.

 Crema : galbenusurile le amestecam bine cu zaharul, adaugam praful de budinca si amidonul, iar la urma laptele rece. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu, pana se ingroasa. Dam deoparte, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lingura din crema racita.

Crema obtinuta o impartim in 2 : o parte ramane galbena, iar o parte o amestecam cu ciocolata neagra topita si racorita.

 Asamblare : bezea nuci- crema galbena – piscoturi inmuiate in lapte- visine – crema ciocolata-decor.

Prajitura o punem la frigider pentru circa 3 ore sau de seara pana dimineata. Feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

 

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa : http://www.reteteinimagini.ro/retete/prajitura-cu-visine-si-doua-creme-2193

2 Comentarii

  1. Tudor Alex

    Mama mea este o mare amatoare de prajituri. Am sa-i inmanez reteta si cu mare placere. Pofta mare !

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1315
517
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest