Prajitura cu visine si bezea
Aluat :
100 g unt (80%)
2 lg zahar pudra
4 galbenusuri
300 ml lapte
300 g faina
1 plic drojdie uscata (7 g )
Umplutura :
500 g visine proaspete
Bezea :
4 albusuri
200 g zahar
Mod de preparare :
Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, laptele, apoi faina amestecata cu drojdia uscata. Intindem aluatul moale in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt si o lasam sa se odihneasca 1 ora.
Intindem visinele fara samburi peste aluatul crescut.
Dam tava la copt, pentru circa 25 minute, pana cand se rumeneste usor aluatul .
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, pe care o intindem peste prajitura fierbinte si dam din nou la copt pana se coace bezeaua(circa 15 minute).
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem si o servim.
Spor la prajiturit ! 🙂
Reteta am pregatit-o si cu caise aici :
Prajitura cu caise si bezea
Alte retete asemanatoare :
Prajitura cu prune si bezea
Prajitura cu visine si bezea cu cocos
Prajitura cu rubarba si bezea
Arata delicios in poze si cu siguranta are un gust la fel de delicios precum arata, multumesc pentru reteta!
E o reteta veche, dar absolut delicioasa ! 🙂
Am facut reteta, a iesit super. A fost devorata instantaneu de catre familie. Ma fac si in week-end, iti multumesc mult pentru reteta!
Cu mult drag 🙂