Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Aluat :

100 g unt moale

120 g zahar pudra

3 galbenusuri

esenta de vanilie

180 g faina

1 lgt praf de copt

Umplutura :

350 g visine

Bezea cocos :

3 albusuri

180 g zahar pudra

70 g cocos

Mod de preparare :

Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand, esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Peste aluatul din tava asezam visinele fara samburi. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.

Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La urma incorporam cocosul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. bezeaua cu cocos o intindem peste aluatul cu visine copt. Dam din nou la copt, pentru inca 15-20 minute.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi feliem.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

2 Comentarii

  1. Isabela

    Uau, ce bine arata. Daca tot este sezonul visinelor o sa fac si eu. Pupici

    Răspuns
    • miremirc

      Mersi 🙂 E rapida si delicioasa .

      Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...