Prajitura cu visine si bezea cu cocos
Aluat :
100 g unt moale
120 g zahar pudra
3 galbenusuri
esenta de vanilie
180 g faina
1 lgt praf de copt
Umplutura :
350 g visine
Bezea cocos :
3 albusuri
180 g zahar pudra
70 g cocos
Mod de preparare :
Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand, esenta de vanilie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Intindem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt.



Peste aluatul din tava asezam visinele fara samburi. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20 minute.


Bezea cocos : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul pudra, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La urma incorporam cocosul. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare. bezeaua cu cocos o intindem peste aluatul cu visine copt. Dam din nou la copt, pentru inca 15-20 minute.


Lasam prajitura sa se raceasca, apoi feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Prajitura cu visine si bezea cu cocos
Alte retete asemanatoare cu aluat fraged :
Prajitura grilaj cu mere si budinca de vanilie
Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea
Tort „Cusma lui Guguta”
Uau, ce bine arata. Daca tot este sezonul visinelor o sa fac si eu. Pupici
Mersi 🙂 E rapida si delicioasa .