Blat galben :
2 oua
2 lg zahar
1 lg ulei
2 lg faina
1 lg cocos
Blar maro :
5 oua
5 lg zahar
3 lg ulei
4 lg faina
2 lg cacao
Crema cu visine :
200 ml frisca lichida
200 g ciocolata alba
250 g Mascarpone
200 g visine din visinata ( cantariti fara samburi )
Decor :
3 lg apa
5 lg zahar
3 lg cacao
2 lg unt
Mod de preparare :
Crema : punem frisca intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam deoparte si adaugam ciocolata alba bucatele. Lasam circa 2-3 minute, apoi amestecam. Lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pana se racesc blaturile. In crema rece adaugam mascarponele tot rece si mixam putin pana cand crema devine pufoasa. Adaugam blatul galben rupt bucatele sau taiat cubulete, apoi visinele din visinata.
Blat galben : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; incorporam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu nuca de cocos. Coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Blat maro : procedam la fel ca si mai sus : mixam albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.
Glazura cacao : intr-o craticioara punem apa si zaharul, amestecam, adaugam pudra de cacao, amestecam bine si punem pe foc pana da intr-un clocot si zaharul s-a topit. Adaugam untul si amestecam bine. Aceasta glazura o intindem peste prajitura.
Asamblare : 1/2 blat maro-crema cu visine-1/2 blat maro-glazura cacao.
Dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! O prajitura putin alcoolica dar delicioasa 🙂
Multumesc Marin P. pentru visinele din visinata. Foaarte buune 🙂
0 Comentarii