Prajitura cu visine din visinata

Blat galben :

2 oua

2 lg zahar

1 lg ulei

2 lg faina

1 lg cocos

 

Blar maro :

5 oua

5 lg zahar

3 lg ulei

4 lg faina

2 lg cacao

 

Crema cu visine :

200 ml frisca lichida

200 g ciocolata alba

250 g Mascarpone

200 g visine din visinata ( cantariti fara samburi )

 

Decor :

3 lg apa

5 lg zahar

3 lg cacao

2 lg unt

 

Mod de preparare :

Crema : punem frisca intr-o cratita, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba; luam deoparte si adaugam ciocolata alba bucatele. Lasam circa 2-3 minute, apoi amestecam. Lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pana se racesc blaturile. In crema rece adaugam mascarponele tot rece si mixam putin pana cand crema devine pufoasa. Adaugam blatul galben rupt bucatele sau taiat cubulete, apoi visinele din visinata.

 Blat galben : mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa; incorporam galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu nuca de cocos. Coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute.

 Blat maro : procedam la fel ca si mai sus : mixam albusurile, adaugam zaharul, galbenusurile amestecate cu uleiul, iar la urma faina amestecata cu pudra de cacao. Coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute. Blatul rece il taiem in 2.

Glazura cacao : intr-o craticioara punem apa si zaharul, amestecam, adaugam pudra de cacao, amestecam bine si punem pe foc pana da intr-un clocot si zaharul s-a topit. Adaugam untul si amestecam bine. Aceasta glazura o intindem peste prajitura.

Asamblare : 1/2 blat maro-crema cu visine-1/2 blat maro-glazura cacao.

Dam la frigider pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

 

Spor la prajiturit ! O prajitura putin alcoolica dar delicioasa 🙂

 

Multumesc Marin P. pentru visinele din visinata. Foaarte buune 🙂

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1342
257
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest