Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata
Blat :
5 oua
5 lg zahar
2 lg ulei
6 lg faina
esenta de vanilie
Bezea cocos :
5 albusuri
200 g zahar
120 g cocos
1 lg faina
Crema vanilie :
5 galbenusuri
150 g zahar
4 lg faina
400 ml lapte
200 g unt (80%)
esenta de vanilie
Glazura :
120 g ciocolata neagra (52%)
80 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Prajitura cu vanilie cocos si glazura de ciocolata :
Crema vanilie : intr-o cratita de inox ,galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu faina, laptele rece treptat si punem pe foc mediu, amestecand cu un tel pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lingura din budinca racita.
Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare, de jos in sus, iar la final faina cernuta. Amestecam la fel cu spatula. Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.
Bezea cocos : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La final adaugam cocosul amestecat cu faina. Coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.
Glazura ciocolata : punem smantana pentru frisca intr-o cratita, pe foc , pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pentru omogenizare .
Asamblare : blat-crema vanilie-bezea cocos-glazura ciocolata.
Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Taiem felii cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Retete asemanatoare :
Prajitura de vis cu nuci
Prajitura Felie lapte de pasare
Prajitura regina Sofia
Spor la prajiturit !! 🙂
0 Comentarii