Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata

Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata

Blat :

5 oua

5 lg zahar

2 lg ulei

6 lg faina

esenta de vanilie

 

Bezea cocos :

5 albusuri

200 g zahar

120 g cocos

1 lg faina

 

Crema vanilie :

5 galbenusuri

150 g zahar

4 lg faina

400 ml lapte

200 g unt (80%)

esenta de vanilie

 

Glazura :

120 g ciocolata neagra (52%)

80 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare Prajitura cu vanilie cocos si glazura de ciocolata :

Crema vanilie : intr-o cratita de inox ,galbenusurile le amestecam cu zaharul, apoi cu faina, laptele rece treptat si punem pe foc mediu, amestecand cu un tel pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si in el adaugam cate 1 lingura din budinca racita.

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie. Amestecam cu o spatula, cu miscari circulare, de jos in sus, iar la final faina cernuta. Amestecam la fel cu spatula. Compozitia obtinuta o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii.

Bezea cocos : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La final adaugam cocosul amestecat cu faina. Coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 15-20 minute.

Glazura ciocolata : punem smantana pentru frisca intr-o cratita, pe foc , pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele.Amestecam pentru omogenizare .

Asamblare : blat-crema vanilie-bezea cocos-glazura ciocolata.

Dam prajitura la frigider pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata. Taiem felii cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata

Prajitura cu vanilie, cocos si glazura de ciocolata

Retete asemanatoare :

Prajitura de vis cu nuci

Prajitura Felie lapte de pasare

Prajitura regina Sofia

 

Spor la prajiturit !! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...