Blat cu tonka :
6 oua
6 lg zahar
7 lg faina
3 lg ulei
1/2 boaba tonka rasa
Crema :
500 ml lapte
50 g amidon alimentar
2 lg zahar
60 g ciocolata cu lapte
125 g unt (80%)
75 g zahar pudra
Decor :
50 g ciocolata alba rasa
Mod de preparare :
Blat cu tonka : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate treptat cu uleiul si tonka rasa, iar la final faina cernuta. Omogenizam si coacem compozitia, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 3.
Crema : amidonul il amestecam cu zaharul, apoi adaugam laptele treptat si punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata cu lapte. Omogenizam, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi peste el adaugam cate 1 lingura, treptat, din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.
Asamblare : 1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-ciocolata alba rasa.
Dam prajitura la rece, de seara pana dimneata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii