Prajitura cu tonka

Blat cu tonka :

6 oua

6 lg zahar

7 lg faina

3 lg ulei

1/2 boaba tonka rasa

Crema :

500 ml lapte

50 g amidon alimentar

2 lg zahar

60 g ciocolata cu lapte

125 g unt (80%)

75 g zahar pudra

Decor :

50 g ciocolata alba rasa

Mod de preparare :

Blat cu tonka : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate treptat cu uleiul si tonka rasa, iar la final faina cernuta. Omogenizam si coacem compozitia, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 3.

Crema : amidonul il amestecam cu zaharul, apoi adaugam laptele treptat si punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata cu lapte. Omogenizam, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi peste el adaugam cate 1 lingura, treptat, din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.

Asamblare : 1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-ciocolata alba rasa.

Dam prajitura la rece, de seara pana dimneata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...