Prajitura cu tonka

Blat cu tonka :

6 oua

6 lg zahar

7 lg faina

3 lg ulei

1/2 boaba tonka rasa

Crema :

500 ml lapte

50 g amidon alimentar

2 lg zahar

60 g ciocolata cu lapte

125 g unt (80%)

75 g zahar pudra

Decor :

50 g ciocolata alba rasa

Mod de preparare :

Blat cu tonka : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate treptat cu uleiul si tonka rasa, iar la final faina cernuta. Omogenizam si coacem compozitia, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 3.

Crema : amidonul il amestecam cu zaharul, apoi adaugam laptele treptat si punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata cu lapte. Omogenizam, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi peste el adaugam cate 1 lingura, treptat, din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.

Asamblare : 1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-ciocolata alba rasa.

Dam prajitura la rece, de seara pana dimneata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6