Prajitura cu tonka

Blat cu tonka :

6 oua

6 lg zahar

7 lg faina

3 lg ulei

1/2 boaba tonka rasa

Crema :

500 ml lapte

50 g amidon alimentar

2 lg zahar

60 g ciocolata cu lapte

125 g unt (80%)

75 g zahar pudra

Decor :

50 g ciocolata alba rasa

Mod de preparare :

Blat cu tonka : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, adaugam galbenusurile amestecate treptat cu uleiul si tonka rasa, iar la final faina cernuta. Omogenizam si coacem compozitia, in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Blatul rece il taiem in 3.

Crema : amidonul il amestecam cu zaharul, apoi adaugam laptele treptat si punem pe foc mediu, amestecand mereu, pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata cu lapte. Omogenizam, acoperim cu folie alimentara si lasam crema sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi peste el adaugam cate 1 lingura, treptat, din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 3.

Asamblare : 1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-1/3 blat-1/3 crema-ciocolata alba rasa.

Dam prajitura la rece, de seara pana dimneata sau pentru minim 4 ore. Feliem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Spor la prajiturit ! 🙂

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...