Prajitura cu rubarba si bezea

DSC_0152

Blat :

1 ou

4 galbenusuri

150 g unt (80%)

200 g zahar

50 ml lapte

1/2 plic praf de copt (5 g)

300 g faina

1 fiola esenta de vanilie

 

5 tije rubarba

 

Bezea :

4 albusuri

100 g zahar

 

Mod de preparare :

 Blat : mixam spuma oul si galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele, untul moale de la temperatura camerei, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt (cernute). Intindem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucati de rubarba si dam la cuptor pentru circa 30 minute, la 170 grade Celsius.

DSC_0116 DSC_0117

 Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste; bezeaua o intindem cu o lingura peste blatul fierbinte scos din cuptor. Dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute.

DSC_0118

DSC_0120

Eu am folosit pentru bezea doar 3 albusuri si 100 g zahar, 1 albus l-am pus in blat.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

DSC_0124

DSC_0152

Rapida si delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa : http://www.haisagatim.ro/2015/05/tarta-cu-rubarba-si-bezea.html

 

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...