Prajitura cu rubarba si bezea
Blat :
1 ou
4 galbenusuri
150 g unt (80%)
200 g zahar
50 ml lapte
1/2 plic praf de copt (5 g)
300 g faina
1 fiola esenta de vanilie
5 tije rubarba
Bezea :
4 albusuri
100 g zahar
Mod de preparare Prajitura cu rubarba si bezea :
Blat : mixam spuma oul si galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele, untul moale de la temperatura camerei, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt (cernute). Intindem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucati de rubarba si dam la cuptor pentru circa 30 minute, la 170 grade Celsius.
Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste; bezeaua o intindem cu o lingura peste blatul fierbinte scos din cuptor. Dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Eu am folosit pentru bezea doar 3 albusuri si 100 g zahar, 1 albus l-am pus in blat.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.
Rapida si delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Alta reteta cu rubarba o gasiti mai jos :
0 Comentarii