Prajitura cu rubarba si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

 

Blat :

1 ou

4 galbenusuri

150 g unt (80%)

200 g zahar

50 ml lapte

1/2 plic praf de copt (5 g)

300 g faina

1 fiola esenta de vanilie

 

5 tije rubarba

 

Bezea :

4 albusuri

100 g zahar

 

Mod de preparare Prajitura cu rubarba si bezea :

 Blat : mixam spuma oul si galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele, untul moale de la temperatura camerei, esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt (cernute). Intindem compozitia in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucati de rubarba si dam la cuptor pentru circa 30 minute, la 170 grade Celsius.

DSC_0116 DSC_0117

 Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, mixand pana se topeste; bezeaua o intindem cu o lingura peste blatul fierbinte scos din cuptor. Dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute.

DSC_0118

Prajitura cu rubarba si bezea

Eu am folosit pentru bezea doar 3 albusuri si 100 g zahar, 1 albus l-am pus in blat.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta.

Prajitura cu rubarba si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

 

Rapida si delicioasa ! Spor la prajiturit !! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Tarta cu rubarba si bezea

 

Alta reteta cu rubarba o gasiti mai jos :

Prajitura cu rubarba si capsuni

 

 

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6