Prajitura cu rom si visine

Blat :
4 oua
120 g zahar
4 lg apa fiarta
130 g faina
30 g cacao
2 lgt praf de copt

Citeste mai mult … >>>

Crema :
4 galbenusuri
100 g zahar
125 ml rom
1 plic gelatina granule (10 g)
80 g zahar pudra
100 g ciocolata Milka dessert
400 ml smantana pentru frisca
500 g visine din compot fara samburi

suc din compot  pentru insiropat blatul

Decor :
100 ml frisca lichida

Mod de preparare :
Blat : mixam albusurile spuma , adaugam zaharul treptat, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam treptat apa fiarta, lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu grija si rasturnam intr-o forma patrata (d=20*20 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem cam 15-17 minute.

Lasam blatul copt sa se raceasca in tava, apoi il scoatem.

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul spuma (cam 5 minute), apoi adaugam treptat rom-ul. Punem craticioara pe foc mic, daca aveti o craticioara de inox cu fund dublu; daca nu, puneti craticioara pe aburi . Amestecam pana se topeste zaharul si se ingroasa putin compozitia.

Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim in crema de galbenusuri fierbinte. Lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 10 minute.
Batem smantana pentru frisca cu 80 g zahar pudra, pana se intareste. Adaugam peste ea ciocolata rasa, apoi crema de galbenusuri racita. Omogenizam bine crema.

Blatul il insiropam cu suc din compot , asezam visinele stoarse bine, iar peste ele turnam cu grija crema.   Sau putem aseza peste blatul insiropat crema, apoi deasupra visinele.

Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau cel putin 3 ore.
Scoatem prajitura din forma, decorma cu frisca batuta tare si taiem in 16 bucati .

Absolut delicioasa ! Incercati-o cu incredere 🙂

Sursa mea.

13 Comentarii

  1. Licuta Marin

    Arata superb prajiturica ta!Si cred ca e super delicioasa!Pupici!

    Răspuns
  2. Laura

    Pfff, genul asta de praji e belea. Ti-a iesit super.

    Răspuns
  3. Poliana

    Daca e si cu rom si cu visine, si cu blat de cacao…e mai mult decat buna!

    Răspuns
  4. Craita

    CRED CA ESTE DELICIOASA, ARATA MULT MAI BINE DECAT ORIGINALUL!

    Răspuns
  5. Timea

    Delicioasa combinatie! fur si eu cateva felii :). pup

    Răspuns
  6. mikaelacorina

    Minunata prajiturica asta.Insa cred ca s-a strecurat o mica greseala.Blatul include atat albus cat si galbenus? Imaginea nu concorda cu textul (nu se spune nimic de galbenus).Astept lamuriri de la tine.Multumesc frumos!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...