Prajitura cu rahat nuci si gem
Foi :
500 g faina
200 g unt
100 ml lapte caldut
1 plic drojdie uscata (7g)
3 lgt zahar
1 ou
1 galbenus
Umplutura :
500 g rahat
4 albusuri
200 g nuci macinate
200 g zahar
150 g gem de prune
Glazura :
3 galbenusuri
75 g zahar pudra
Mod de preparare Prajitura cu rahat, nuci si gem :
Foi : framantam ingredientele, apoi cantarim si impartim aluatul in 4.
Vom avea 3 umpluturi : gem, nuci (mixam spuma albusurile, apoi adaugam zaharul, mixand , apoi nucile macinate ) si rahatul taiat felii subtiri.
Aluatul il intindem (de dimensiunea tavii : 25*35 cm) cu sucitorul pe masa pe care am presarat faina, rulam pe sucitor si asezam in tava . Ungem cu gem de prune , punem a doua foaie, nucile cu bezeaua, foaie , rahat feliat, apoi ultima foaie.
Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 40-45 minute.
Glazura : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul pudra, apoi intindem glazura peste prajitura fierbinte.
Lasam prajitura in tava sa se raceasca, apoi o feliem.
O prajitura care o facem destul de repede, spornica si delicioasa.
Spor la prajiturit !! 🙂
Reteta am preluat-o din revista Practic in bucatarie nr.4/2011-din 17 martie.
o prajitura superba!
departe de mine ideea de a supara insa sa stiti ca la print sau pdf pe prima pagina se acopera ingredientele, cu un dreptunghi, eu mai printez si alte retete de pe alte site uri culinare insa aici la dvs. intotdeauna trebuie sa copiez vreo reteta care mi place in word fiindca , pe print sau pdf, repet, nu se descarca bine. multumesc.
Am verificat ce mi-ati spus si am listat reteta de pe 2 calculatoare; listeaza ok… chiar imi pare rau ca nu puteti lista 🙁