Blat :
150 g zahar
60 g unt
6 oua
coaja rasa de la 1 portocala
200 g mac
150 g nuci macinate
1 lgt praf de copt
150 g faina
un praf de sare
Umplutura :
500 g prune proaspete
Decor :
1/4 lgt scortisoara
1 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, coaja rasa de la 1 portocala (bio daca se poate si spalata cu apa fierbinte), macul amestecat cu nucile macinate, faina, iar la final albusurile batute spuma cu praful de sare (incorporam cu o lingura).
Compozitia o intindem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucati de prune cu miezul in sus .Le apasam putin pentru a intra putin in blat. Dam la cuptor tava pentru circa 30 minute.
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cernem deasupra ei scortisoara amestecata cu zahar pudra.
Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂
0 Comentarii