Prajitura cu prune si mac

IMG_0839

Blat :
150 g zahar
60 g unt
6 oua
coaja rasa de la 1 portocala
200 g mac
150 g nuci macinate
1 lgt praf de copt
150 g faina
un praf de sare

Umplutura :
500 g prune proaspete

Decor :
1/4 lgt scortisoara
1 lg zahar pudra

Mod de preparare :
Blat : intr-un castron mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, adaugam apoi cate un galbenus pe rand, coaja rasa de la 1 portocala (bio daca se poate si spalata cu apa fierbinte), macul amestecat cu nucile macinate, faina, iar la final albusurile batute spuma cu praful de sare (incorporam cu o lingura).

IMG_0765

IMG_0766

IMG_0767

IMG_0768

Compozitia o intindem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam bucati de prune cu miezul in sus .Le apasam putin pentru a intra putin in blat. Dam la cuptor tava pentru circa 30 minute.

IMG_0769

IMG_0776

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi cernem deasupra ei scortisoara amestecata cu zahar pudra.

IMG_0777

IMG_0839

IMG_0854

Pofta buna si spor la incercat reteta ! 🙂

 

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...