Prajitura cu prune si cocos

Aluat :
12,5 g drojdie proaspata (jumatate cub drojdie pakmaya de 25 g)
40 g zahar
1 ou
1 galbenus
125 ml lapte caldut
250 g faina
un praf de sare
35 g unt topit

Citeste mai mult …>>>

Umplutura :
1 kg prune intregi
3 oua
75 g zahar
100 ml frisca lichida
1 lg amidon
50 g cocos

Mod de preparare :

  Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam lapte caldut si putina faina. Amestecam si obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Lasam la dospit 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, presaram sarea, zaharul, oul si galbenusul, maia-ua ,laptele caldut treptat si untul topit. Daca este necesar mai adaugam 2 lg faina. Framantam un aluat pe care il vom lasa la crescut pentru 45 minute.

 
 

Dupa 45 de minute, aluatul arata asa :

Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (22*30 cm) sau forma rotunda (d=26 cm) unsa cu unt (eu l-am intins cu mainile :D), iar deasupra asezam prunele curatate de samburi si taiate in 4 (asa le-am taiat eu, dar cine doreste le poate taia si mai marunt).

Umplutura : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi albusurile batute spuma tare, frisca batuta spuma si ea, iar la final nuca de cocos amestecata cu amidonul.

 

Aceste amestec il intindem cu ajutorul unei linguri peste prune.

 

Dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste deasupra umplutura. Verificam cu scobitoarea.

 

Dupa ce se raceste putem taia.  Deliciu cu prune si cocos… 😉

Pofta buna !  🙂

13 Comentarii

  1. Timea

    Tare frumos arata! Imi plac mult prajiturile cu prune. pup

    Răspuns
  2. Sara & Miki

    Tare buna… pe multe bloguri prunele sunt in top la deserturi. Pup!

    Răspuns
  3. Dorina

    Vad ca prunele sunt vedete acum 🙂 Faina reteta

    Răspuns
  4. DiaMar bucataria galbena

    Prune si mere peste tot,si eu nu mai pot de pofta.As servi din fiecare prajitura cate o bucatica micuta.
    Pupici!

    Răspuns
  5. Adriana

    ce poftă mi-ai făcut. O săptămâna minunata !

    Răspuns
  6. Cristina

    Prajiturile tale sunt foarte apetisante. Imi faci mereu poft ade ceva dulce!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
581
2981
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest