Prajitura cu prune si cocos

Aluat :
12,5 g drojdie proaspata (jumatate cub drojdie pakmaya de 25 g)
40 g zahar
1 ou
1 galbenus
125 ml lapte caldut
250 g faina
un praf de sare
35 g unt topit

Citeste mai mult …>>>

Umplutura :
1 kg prune intregi
3 oua
75 g zahar
100 ml frisca lichida
1 lg amidon
50 g cocos

Mod de preparare :

  Aluat : pregatim maia-ua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam lapte caldut si putina faina. Amestecam si obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Lasam la dospit 10 minute.
Intr-un castron cernem faina, presaram sarea, zaharul, oul si galbenusul, maia-ua ,laptele caldut treptat si untul topit. Daca este necesar mai adaugam 2 lg faina. Framantam un aluat pe care il vom lasa la crescut pentru 45 minute.

 
 

Dupa 45 de minute, aluatul arata asa :

Aluatul il intindem intr-o forma dreptunghiulara (22*30 cm) sau forma rotunda (d=26 cm) unsa cu unt (eu l-am intins cu mainile :D), iar deasupra asezam prunele curatate de samburi si taiate in 4 (asa le-am taiat eu, dar cine doreste le poate taia si mai marunt).

Umplutura : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi albusurile batute spuma tare, frisca batuta spuma si ea, iar la final nuca de cocos amestecata cu amidonul.

 

Aceste amestec il intindem cu ajutorul unei linguri peste prune.

 

Dam la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana se rumeneste deasupra umplutura. Verificam cu scobitoarea.

 

Dupa ce se raceste putem taia.  Deliciu cu prune si cocos… 😉

Pofta buna !  🙂

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

13 Comentarii

  1. Timea

    Tare frumos arata! Imi plac mult prajiturile cu prune. pup

    Răspuns
  2. Sara & Miki

    Tare buna… pe multe bloguri prunele sunt in top la deserturi. Pup!

    Răspuns
  3. Dorina

    Vad ca prunele sunt vedete acum 🙂 Faina reteta

    Răspuns
  4. DiaMar bucataria galbena

    Prune si mere peste tot,si eu nu mai pot de pofta.As servi din fiecare prajitura cate o bucatica micuta.
    Pupici!

    Răspuns
  5. Adriana

    ce poftă mi-ai făcut. O săptămâna minunata !

    Răspuns
  6. Cristina

    Prajiturile tale sunt foarte apetisante. Imi faci mereu poft ade ceva dulce!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6