Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat :

5 galbenusuri

200 g zahar

180 ml ulei

125 ml apa clocotita

5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata)

1 plic praf de copt (10 g)

coaja rasa de la 1 lamaie

300 g faina

 

Umplutura :

13 prune mari proaspete

1-2 lgt scortisoara

 

Bezea :

5 albusuri

7 lg zahar

 

Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea :

Aluat : intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul, apoi cu uleiul treptat, adaugam apa clocotita treptat, mixand pe viteza mica, apoi faina amestecata cu drojdia uscata si praful de copt , coaja rasa de lamaie. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Prunele le spalam si le stergem , apoi asezam jumatati, una langa alta, peste aluat. Prunele le pudram cu scortisoara macinata.

Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute, apoi intindem bezeaua (albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa) peste aluatul copt si mai coacem pentru circa 10 minute .

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.

Mai jos puteti gasi si alte retete asemanatoare :

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura bezea cu gem

Negresa cu bezea si gem

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error7
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone

Prajitura cu ness si mascarpone Blat cacao : 5 oua 150 g zahar 120 g faina 1 lg amidon alimentar 30 g cacao 1 lg ulei   Crema : 500 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 2 lg zahar pudra 3 lg ness + 3 lg apa fiarta 2 lgt gelatina 60 ml apa   Bezea...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email7