Prajitura cu prune si bezea
Aluat :
5 galbenusuri
200 g zahar
180 ml ulei
125 ml apa clocotita
5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata)
1 plic praf de copt (10 g)
coaja rasa de la 1 lamaie
300 g faina
Umplutura :
13 prune mari proaspete
1-2 lgt scortisoara
Bezea :
5 albusuri
7 lg zahar
Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea :
Aluat : intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul, apoi cu uleiul treptat, adaugam apa clocotita treptat, mixand pe viteza mica, apoi faina amestecata cu drojdia uscata si praful de copt , coaja rasa de lamaie. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Prunele le spalam si le stergem , apoi asezam jumatati, una langa alta, peste aluat. Prunele le pudram cu scortisoara macinata.
Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute, apoi intindem bezeaua (albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa) peste aluatul copt si mai coacem pentru circa 10 minute .
Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.
Mai jos puteti gasi si alte retete asemanatoare :
Prajitura cu visine si bezea cu cocos
Prajitura bezea cu gem
Negresa cu bezea si gem
Spor la prajiturit ! 🙂
0 Comentarii