Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat :

5 galbenusuri

200 g zahar

180 ml ulei

125 ml apa clocotita

5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata)

1 plic praf de copt (10 g)

coaja rasa de la 1 lamaie

300 g faina

 

Umplutura :

13 prune mari proaspete

1-2 lgt scortisoara

 

Bezea :

5 albusuri

7 lg zahar

 

Mod de preparare Prajitura cu prune si bezea :

Aluat : intr-un castron mixam galbenusurile cu zaharul, apoi cu uleiul treptat, adaugam apa clocotita treptat, mixand pe viteza mica, apoi faina amestecata cu drojdia uscata si praful de copt , coaja rasa de lamaie. Compozitia o turnam in tava (25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Prunele le spalam si le stergem , apoi asezam jumatati, una langa alta, peste aluat. Prunele le pudram cu scortisoara macinata.

Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20-25 minute, apoi intindem bezeaua (albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa) peste aluatul copt si mai coacem pentru circa 10 minute .

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o feliem.

Mai jos puteti gasi si alte retete asemanatoare :

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura bezea cu gem

Negresa cu bezea si gem

 

Spor la prajiturit ! 🙂

Please follow and like us:
error11
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella

Prajitura cu capsuni si nutella Blat : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 7 lg faina   Crema nutella : 300 g nutella 120 g migdale prajite macinate   Crema frisca : 660 ml smantana pentru frisca 30% 4 lgt gelatina granulata 80-100 ml apa rece 80 g zahar pudra  ...

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca

Tiramisu cu fistic si frisca Ingrediente : 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 150 g crema de fistic 500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 30%   500 g piscoturi 300 ml espresso tare neandulcita 150 g crema fistic cacao fistic crud macinat   Mod de...

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email11