Prajitura cu piscoturi
IMG_0534
Blat cacao :
5 albusuri
150 g zahar
50 ml ulei
100 ml lapte
135 g faina
25 g cacao
1 plic praf de copt
1 lg esenta de rom
12 piscoturi
200 ml cafea indulcita pentru insiropat blatul
 
Crema :
100 g ciocolata alba
150 ml frisca lichida
5 galbenusuri
200 g zahar
1 lgt esenta de vanilie
300 ml lapte
30 g amidon alimentar
1 plic gelatina granulata (10 g)
300 ml frisca lichida
 
Decor :
ciocolata rasa
 
Mod de preparare :
Blat cacao : intr-un castron, mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul , mixand pana se topeste ,uleiul treptat, laptele, esenta de rom, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao (incorporate cu o lingura).
 
IMG_0497
Compozitia o intindem intr-o tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, iar peste ea asezam piscoturile Le apasam putin pentru a intra in compozitie, apoi dam tava la cuptor.
 
IMG_0503
        Crema : intr-o craticioara, punem ciocolata alba si 150 ml frisca lichida. Asezam pe foc mic, amestecand mereu pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 1 ora. Dupa ce o luam din frigider o mixam, pana se ingroasa putin. Gelatina o hidratam in 80 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o turnam peste crema obtinuta. Omogenizam si lasam deoparte.
 
IMG_0502
Galbenusurile si mixam spuma cu 200 g zahar, apoi turnam peste amidonul dizolvat in laptele rece. Punem craticioara pe foc mic, amestecand mereu, pana ce se ingroasa crema. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca.
 
IMG_0504
IMG_0521
Crema de oua o amestecam cu crema de ciocolata de mai sus.
 
IMG_0522
Cele 300 ml frisca lichida le mixam spuma tare si le incorporam peste crema obtinuta mai sus.
 
IMG_0523
Asamblare : blat cacao insiropat cu cafea indulcita rece- crema .
 
IMG_0524
Crema este putin moale, dar dupa ce sta la frigider pentru minim 3 ore se intareste. Deasupra radem ciocolata sau decoram cu bilute de ciocolata.
 
IMG_0530
 
Taiem si servim.
IMG_0534
IMG_0541
IMG_0621
Am gasit reteta in revista Practic in bucatarie nr.3/2013-din 14 februarie.
 
Sursa originala : http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2011/10/prajitura-cu-mousse-de-ciocolata-alba.html
Delicioasa ! 🙂
Spor la incercat reteta !
 
 

2 Comentarii

  1. Andreea

    Multumesc!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
811
1428
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina   Plus : gem de caise   Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional)   Glazura : 200 g...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest