Prajitura cu piscoturi in crema
IMG_7619
Foi cacao :
250 g faina
50 g unt 
1 lgt bicarbonat
2 lg lapte
1 ou
2 lg zahar pudra
2 lg smantana 
1 lg cacao
 
Crema :
600 ml lapte
4 lg faina
 
300 g unt 
200 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
 
200 g piscoturi
 
400 ml cafea indulcita (sau 1 cana apa + 100 g zahar + 150 ml rom)
 
Glazura :
150 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
1 lg unt
2 lg lapte
 
Mod de preparare :
       Foi cacao : intr-un castron cernem faina, punem untul  taiat bucatele si cu varfurile degetelor il amestecam cu faina, adaugam apoi zaharul pudra, bicarbonatul stins cu cele 2 lg de lapte, oul , smantana si pudra de cacao. Framantam un aluat , pe care il impartim in 2 bile si apoi il punem la frigider pentru 30 minute.
 
IMG_7269
IMG_7270
IMG_7271
IMG_7272
IMG_7273
        Intindem cu sucitorul cele 2 foi, le intepam cu furculita apoi le coacem pe fundul unei tavi (25*35 cm).
 
IMG_7292
IMG_7293
IMG_7294
        Foile se coc in cateva minute, deci trebuie avut grija sa nu le ardem.
     
       Crema : intr-o craticioara punem faina, iar peste ea turnam laptele rece, apoi punem pe foc mic, pana se ingroasa crema, amestecand mereu. Daca cumva la sfarsit crema nu e fina, putem folosi mixerul de mana sau chiar mixerul vertical.
 
IMG_7311
       Untul la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Peste el, adaugam lingura cu lingura din crema alba racita.
 
IMG_7312
        Asamblare : foaie cacao-1/2 crema- piscoturi insiropate in cafea indulcita- 1/2 crema – foaie maro – glazura de ciocolata (cele 3 ingrediente le punem intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana obtinem glazura).
 
IMG_7313
IMG_7315
IMG_7316
IMG_7342
IMG_7619
 
 
 
Spor la pregatit prajitura ! 🙂
 
 
Sursa : Sydonia.
  
 
 
 
Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6