Aluat :
500 g faina
30 g drojdie proaspata
85 g zahar
250 ml lapte
100 g unt moale
1/2 lgt sare
coaja rasa de la o lamaie
Crema :
4 oua
150 g zahar
200 ml smantana pentru frisca
2 plicuri zahar vanilat
6 piersici proaspete mari
Decor :
2-3 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Aluat
Pregatim maia : drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca.
Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat.
Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.
Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am unso cu putin ulei si am tapetata-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.
Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.
Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.
Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem .
In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanataose, mai ales pentru copii 😉
Este o prajitura delicioasa care merita incercata. Spor la preparat ! 😛
Arata delicios!
Un desert super bun pentru week-end!Pup!
Buna si parfumata.Servesc si eu.Pupici!
Super prajitura! Imi aminteste de ce facea mama dar cu prune :). Pup si weekend frumos.
Minunata prajiturica!!Yummy!Pupici!
Multumesc fetelor ! Va imbratisez cu drag pe toate 🙂
Timea: in curand voi posta si o praji cu prune. Reteta o am si eu tot de la mama 😀
Taaaaare bine arata prajiturica asta a ta, parca ii si simt aroma gadilandu-mi narile.