Prajitura cu piersici

Aluat :
500 g faina
30 g drojdie proaspata
85 g zahar
250 ml lapte
100 g unt moale
1/2 lgt sare
coaja rasa de la o lamaie

 

Crema :
4 oua
150 g zahar
200 ml smantana pentru frisca
2 plicuri zahar vanilat
6 piersici proaspete mari

Decor :
2-3 lg zahar pudra

Mod de preparare :
      Aluat
Pregatim maia : drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca.
Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat.

Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.

Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am unso cu putin ulei si am tapetata-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.



       Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.

Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem .

In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanataose, mai ales pentru copii 😉
Este o prajitura delicioasa care merita incercata.  Spor la preparat ! 😛

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

7 Comentarii

  1. Timea

    Super prajitura! Imi aminteste de ce facea mama dar cu prune :). Pup si weekend frumos.

    Răspuns
  2. Mirela Goleanu

    Multumesc fetelor ! Va imbratisez cu drag pe toate 🙂
    Timea: in curand voi posta si o praji cu prune. Reteta o am si eu tot de la mama 😀

    Răspuns
  3. Ruxi

    Taaaaare bine arata prajiturica asta a ta, parca ii si simt aroma gadilandu-mi narile.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte

Napolitane cu blat si crema de lapte Blat : 7 oua 7 lg zahar 3,5 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema de lapte : 600 ml lapte 6 lg zahar 6 lg faina 100 g unt (80%) esenta de vanilie   2 foi de napolitane 25x3 cm   Mod de preparare Napolitane cu...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6