Prajitura cu piersici

Aluat :
500 g faina
30 g drojdie proaspata
85 g zahar
250 ml lapte
100 g unt moale
1/2 lgt sare
coaja rasa de la o lamaie

 

Crema :
4 oua
150 g zahar
200 ml smantana pentru frisca
2 plicuri zahar vanilat
6 piersici proaspete mari

Decor :
2-3 lg zahar pudra

Mod de preparare :
      Aluat
Pregatim maia : drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca.
Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat.

Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.

Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am unso cu putin ulei si am tapetata-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.



       Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.

Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem .

In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanataose, mai ales pentru copii 😉
Este o prajitura delicioasa care merita incercata.  Spor la preparat ! 😛

7 Comentarii

  1. Timea

    Super prajitura! Imi aminteste de ce facea mama dar cu prune :). Pup si weekend frumos.

    Răspuns
  2. Mirela Goleanu

    Multumesc fetelor ! Va imbratisez cu drag pe toate 🙂
    Timea: in curand voi posta si o praji cu prune. Reteta o am si eu tot de la mama 😀

    Răspuns
  3. Ruxi

    Taaaaare bine arata prajiturica asta a ta, parca ii si simt aroma gadilandu-mi narile.

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...