Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

 

Blat :

6 oua

6 lg zahar

4 lg ulei

6 lg faina

3 lg cocos

1/2 lgt praf de copt

 

Crema :

150 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

1 borcan compot piersici (700 g)

250 g mascarpone

2 lg zahar pudra

10 g gelatina granulata

 

Glazura :

200 ml smantana pentru frisca

2 lg zahar pudra

150 g crema de branza

 

Decor :

2 lg cocos

 

Mod de preparare :

   Blat : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile frecate cu uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cocos-ul. Omogenizam cu o lingura. Coacem in tava (23*35 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul racit il taiem in 3.

Eu am urmat reteta de blat din 5 oua a Mihaelei (http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-piersici-si-mascarpone/), adica : 5 oua, 5 lg zahar, 3 lg ulei, 5 lg faina, 2 lg cocos si 1/2 lgt praf de copt . Am copt blatul in tava 20*30 cm. Mi s-a parut cam multa crema (eu am folosit 250 g mascarpone in loc de 125 g ) si putin blat.

dsc_0723

dsc_0724

dsc_0725

dsc_0726

 Crema : hidratam gelatina in 30 ml apa rece; smantana pentru frisca o punem intr-o craticioara pe foc mediu pana incepe sa fiarba. Luam deoparte si adaugam ciocolata alba. Lasam cateva secunde, apoi amestecam pentru omogenizare. Acum adaugam gelatina hidratata si amestecam bine,apoi piureul de piersici (piersicile stoarse bine de compot) . Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru minim 2 ore. Mixam putin crema, apoi adaugam mascarponele si zaharul pudra. Crema obtinuta o impartim in 2.

dsc_0729

dsc_0730

dsc_0731

dsc_0732

dsc_0733

dsc_0734

 Asamblare : 1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat-1/2 crema-1/3 blat.

dsc_0736

 Glazura : smantana pentru frisca o mixam pana devine pufoasa, adaugam apoi zaharul pudra si crema de branza. Aceasta glazura o intindem peste prajitura. Presaram cocos deasupra.

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura se poate servi si fara sa mai stea la frigider.

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

Prajitura cu piersici si mascarpone

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu piersici si mascarpone

 

 

O prajitura cremoasa, pufoasa si absolut delicioasa !!  🙂

 

Alte retete cu ciocolata alba :

Prajitura cu banane si ciocolata alba

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Prajitura cu migdale si ciocolata alba

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba Ingrediente : 200 g ciocolata alba 150 g unt (80%) 4 oua 180 g zahar 250 g faina 500 g cirese proaspete   Mod de preparare : Ciocolata alba rupta bucatele si untul  le topim pe baie de aburi. Compozitia o lasam sa se...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6