Prajitura cu piersici si bezea
 
IMG_0475
Blat :
70 g unt (80-82% grasime)
200 g zahar pudra
3 oua
125 ml lapte
225 g faina
1 plic praf de copt
1 lg zeama de lamaie
1 plic zahar vanilat
 
4 piersici 
 
Bezea :
3 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
2 lg zeama de lamaie
 
Mod de preparare :
       Blat : mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam cate un galbenus, mixand bine dupa fiecare, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt (eu am folosit bicarbonat), alternand (putin lapte, putina faina, putin lapte , putina faina etc).
       Albusurile le mixam spuma cu sarea, adaugam zagarul, mixand bine, apoi zeama de lamaie, picatura cu picatura. 
       Peste crema de galbenusuri adaugam bezeaua. Omogenizam compozitia cu ajutorul unei linguri si o intindem in tava (20*30 cm ) tapetata cu hartie de copt.
 
IMG_0327
 
 
 
IMG_0328
IMG_0329
IMG_0330
IMG_0331
       Asezam felii de piersici curatate de coaja si de samburi, apoi dam tava la cuptor pentru circa 15 minute.
 
IMG_0332
IMG_0333
      Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu pana se topeste si bezeaua devine lucioasa, apoi zeama de lamaie treptat. Bezeaua tare o intindem peste prajitura fierbinte si dam din nou tava la cuptor pentru circa 15-20 minute.
 
IMG_0334
IMG_0335
      Lasam prajitura sa se raceasca si o taiem cu un cutit trecut prin apa fiarta, pentru a nu se lipi bezeaua de cutit.
 
IMG_0475
IMG_0532
 
       Spor la incercat reteta . Este foarte pufoasa si absolut delicioasa  🙂
 
Sursa : http://gurmandino.ro/2012/08/05/prajitura-pufoasa-cu-piersici-si-bezea/

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...