Prajitura cu Oreo si mac

Bezea mac :

6 albusuri

6 lg zahar

10 lg mac

4 lg faina

Crema :

750 ml lapte

75 g amidon alimentar

3 lg zahar

75 g ciocolata alba

200 g unt (80%)

40 g zahar pudra

350 g biscuiti Oreo

lapte pentru inmuiat biscuitii

Mod de preparare :

Bezea cocos : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si pufoasa, apoi macul amestecat cu faina. Amestecam cu miscari circulare, cu o spatula. Compozitia o intindem in tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 170 grade Celsius, circa 20-25 min. lasam sa se raceasca si taiem in 2; obtinem 2 foi 20×30 cm.

Crema : amidonul si cele 3 linguri de zahar le amestecam, apoi adaugam treptat 200 ml lapte rece. Restul de lapte ramas, il punem intr-o cratita impreuna cu ciocolata alba, pe foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi il adaugam peste amidonul de mai sus. Punem cratita din nou pe foc, amestecand pana se ingroasa. Crema o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin, adaugam zaharul pudra si mixam . Peste el adaugam cate 1 lg din crema racita, apoi o impartim in 3 .

Asamblare : bezea mac-1/3 crema-biscuiti oreo trecuti prin lapte-1/3 crema-bezea mac-1/3 crema-6 biscuiti Oreo macinati.

Spor la prajiturit ! 🙂

2 Comentarii

  1. Amalia

    Este pentru prima data cand vad aceasta prajitura, o sa o fac, ca arata super bine in poze

    Răspuns
  2. Advertoriale.pro

    Aceasta prajitura este minunata, este usor de facut si este foarte gustoasa! Este o alegere perfecta pentru o masa festiva. Felicitari pentru aceasta reteta!

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...