Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea

Aluat fraged :

250 g faina

140 g unt

1 ou

70 g zahar pudra

1 plic praf de copt (10 g)

1-2 lg smantana

 

gem de capsuni

1 borcan compot de visine (700 g) sau visine congelate

 

Umplutura :

6 oua

200 g zahar

200 g nuci macinate

3 lg faina

 

Crema cafea :

3 galbenusuri

150 g zahar

2 lg cacao

100 ml cafea espresso tare

200 g unt

50 g zahar pudra

 

Decor :

50 g ciocolata rasa

 

Mod de preparare :

 Aluat fraged : framantam toate ingredientele, apoi intindem foaia in tava (25*35 cm, dar cred ca merge si intr-o tava mai mare) tapetata cu hartie de copt. Deasupra intindem gem de capsuni si visinele scurse din compot, fara samburi.

Umplutura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu nucile macinate. Amestecam cu o lingura, prin miscari circulare. Intindem umplutura peste visinele din tava.

Coacem prajitura , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca.

 Crema cafea : mixam galbenusurile cu zaharul, cu pudra de cacao si cafeaua espresso tare, racita. Punem pe foc mediu, circa 5 minute, amestecand mereu . Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu cele 50 g zahar pudra, apoi in el adaugam cate o lingura din crema cu cacao rece. Crema obtinuta o intindem peste prajitura rece.

 Decor : peste prajitura radem 50 g ciocolata cu lapte, sau ciocolata neagra, alba, fiecare cum doreste.

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Se feliaza foarte usor.

Foarte f0arte buna . Spor la prajiturit !!! 🙂

 

Sursa : https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-nuca-visine-si-crema-de-cafea-79584.html

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

TRAFIC

Live visitors
1346
266
Visitors Today

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Prajitura cu zmeura, ciocolata si frisca

Blat : 5 albusuri 6 lg zahar 3 lg ulei 4 lg faina 2 lg cacao 1 lgt praf de copt   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 150 g zahar 5 lg faina 500 ml lapte 200 g unt (80%) 100 g ciocolata (45%) 50 g ciocolata rasa fin (70%)   200 g biscuiti Petite beurre 100 ml...

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Pin It on Pinterest