Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea
Aluat fraged :
250 g faina
140 g unt
1 ou
70 g zahar pudra
1 plic praf de copt (10 g)
1-2 lg smantana
gem de capsuni
1 borcan compot de visine (700 g) sau visine congelate
Umplutura :
6 oua
200 g zahar
200 g nuci macinate
3 lg faina
Crema cafea :
3 galbenusuri
150 g zahar
2 lg cacao
100 ml cafea espresso tare
200 g unt
50 g zahar pudra
Decor :
50 g ciocolata rasa
Mod de preparare Prajitura cu nuci, visine si crema de cafea :
Aluat fraged : framantam toate ingredientele, apoi intindem foaia in tava (25*35 cm, dar cred ca merge si intr-o tava mai mare) tapetata cu hartie de copt. Deasupra intindem gem de capsuni si visinele scurse din compot, fara samburi.
Umplutura : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, apoi galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu nucile macinate. Amestecam cu o lingura, prin miscari circulare. Intindem umplutura peste visinele din tava.
Coacem prajitura , in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 35-40 minute. Facem testul scobitorii. Lasam prajitura sa se raceasca.
Crema cafea : mixam galbenusurile cu zaharul, cu pudra de cacao si cafeaua espresso tare, racita. Punem pe foc mediu, circa 5 minute, amestecand mereu . Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma cu cele 50 g zahar pudra, apoi in el adaugam cate o lingura din crema cu cacao rece. Crema obtinuta o intindem peste prajitura rece.
Decor : peste prajitura radem 50 g ciocolata cu lapte, sau ciocolata neagra, alba, fiecare cum doreste.
Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 3 ore. Se feliaza foarte usor.
Foarte f0arte buna . Spor la prajiturit !!! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-nuca-visine-si-crema-de-cafea-79584.html
Alte retete cu cafea :
0 Comentarii