Prajitura cu nuci si vanilie
Blat :
6 albusuri
200 g zahar
150 g nuci prajite si macinate
4 lg faina
1/2 plic praf de copt (5g)
3 lg Nutella
Crema :
6 galbenusuri
200 g zahar
3 lg faina
300 ml lapte
esenta de vanilie
175 g unt
Decor :
ciocolata rasa
decoratiuni ciocolata
Mod de preparare Prajitura cu nuci si vanilie :
Blat : mixam spuma intr-un castron, albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul mixand pana se topeste si obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile prajite si macinate grosier . Omogenizam cu o lingura, prin miscari circulare, apoi coacem in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, circa 15-20 min. Lasam sa se raceasca, apoi scoatem hartia .
Ungem blatul racit cu Nutella.
Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina si laptele. Compozitia o punem pe foc mic, amestecand mereu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Acoperim cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca.
Untul il mixam putin si in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam si intindem crema peste Nutella. Deasupra radem ciocolata sau punem decoratiuni de ciocolata.
Absolut delicioasa ! 🙂 Spor la prajiturit !!!
Sursa : caietul vechi cu retete al mamei cu mici modificari.
Alte retete cu nutella :
Cele mai bune retete! Ma inspirati foarte mult. Felicitari pt ceea ce faceti!
ps : Imi doresc sa postati retete in fiecare zi :))