Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta

Blat :

3 oua

100 ml ulei

150 ml iaurt

1 fiola esenta vanilie

200 g faina

100 g nuci macinate

20 g cacao

200 g zahar

1 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat

1/4 lgt sare

 

Crema :

500 g ricotta

400 ml smantana pentru frisca

100 g miere

100 g zahar pudra

2 lg zeama de lamaie

3 foi gelatina

 

Mod de preparare Prajitura cu nuci si ricotta :

Blat : albusurile le mixam spuma. Ingredientele umede le amestecam si le turnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine, apoi adaugam in 3 transe albusurile spuma. Compozitia obtinuta o coacem in tava 25×35 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul racit il taiem in 2. Capacul care se formeaza la blat l-am decupat si cu el am decorat prajitura ( l-am sfaramat cu degetele).

Crema : hidratam foile de gelatina in apa rece timp de 10 minute, apoi le scoatem din apa si le topim la microunde cateva secunde. avem grija sa nu fiarba. Ingredientele se pun intr-un castron si le mixam. In gelatina hidratata si topita adaugam 1-2 linguri din crema, amestecam, apoi o turnam peste crema. omogenizam si impartim crema in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-decor (blat sfaramat sau nuci macinate, cacao sau ciocolata neagra rasa…)

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem .

Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta

Spor la prajiturit !

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu nuca si ricotta

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6