Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta

Blat :

3 oua

100 ml ulei

150 ml iaurt

1 fiola esenta vanilie

200 g faina

100 g nuci macinate

20 g cacao

200 g zahar

1 lgt praf de copt

1 lgt bicarbonat

1/4 lgt sare

 

Crema :

500 g ricotta

400 ml smantana pentru frisca

100 g miere

100 g zahar pudra

2 lg zeama de lamaie

3 foi gelatina

 

Mod de preparare Prajitura cu nuci si ricotta :

Blat : albusurile le mixam spuma. Ingredientele umede le amestecam si le turnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine, apoi adaugam in 3 transe albusurile spuma. Compozitia obtinuta o coacem in tava 25×35 cm tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 20 minute. Facem testul scobitorii. Blatul racit il taiem in 2. Capacul care se formeaza la blat l-am decupat si cu el am decorat prajitura ( l-am sfaramat cu degetele).

Crema : hidratam foile de gelatina in apa rece timp de 10 minute, apoi le scoatem din apa si le topim la microunde cateva secunde. avem grija sa nu fiarba. Ingredientele se pun intr-un castron si le mixam. In gelatina hidratata si topita adaugam 1-2 linguri din crema, amestecam, apoi o turnam peste crema. omogenizam si impartim crema in 2.

Asamblare : 1/2 blat-1/2 crema-1/2 blat-1/2 crema-decor (blat sfaramat sau nuci macinate, cacao sau ciocolata neagra rasa…)

Dam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau pentru minim 4 ore, apoi feliem .

Prajitura cu nuci si ricotta

Prajitura cu nuci si ricotta

Spor la prajiturit !

Sursa mea de inspiratie :

Prajitura cu nuca si ricotta

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi

Prajitura rapida cu piscoturi Crema frisca cu mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 250 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Plus : 36 buc piscoturi 36-40 buc biscuiti cu cacao Leibniz sau Petite beurre 250 g caramel ( conserva lapte condensat indulcit fiert 3...

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de vanilie si crema de ciocolata Blat vanilie : 7 oua 7 lg zahar 3 lg ulei 8 lg faina esenta de vanilie   Crema ciocolata : 5 galbenusuri 5 lg zahar 5 lg faina 500 ml lapte 80 g ciocolata neagra (85%) 200 g unt (80%)   Mod de preparare...

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...