Prajitura cu nuci si piscoturi
IMG_0597
Blat cacao :
8 oua
8 lg zahar
3 lg faina
3 lg cacao
3 lg cu varf nuci macinate
1 plic praf de copt
Crema :
300 g nuci prajite si macinate
200 ml cafea tare indulcita (sau cafea espresso indulcita)
1 lgt esenta de rom
250 g unt
20-22 piscoturi
200 ml cafea
4 lg zahar
 
Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt
 
 
Mod de preparare :
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si nucile macinate. Compozitia o intindem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru circa 20-25 minute.
IMG_0566
IMG_0568
Crema : peste nucile prajite si macinate turnam cafeaua tare indulcita (eu am folosit 8 lg zahar si 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie). Lasam deoparte pentru circa 20 minute.
IMG_0570
Untul il mixam putin, iar peste el adaugam piureul de nuci de mai sus. Omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de rom.
IMG_0571
IMG_0572
Asamblare : blat cacao- 1/2 crema – piscoturi trecute prin cafea – 1/2 crema- glazura de ciocolata.
IMG_0573
IMG_0574
IMG_0575
Dam prajitura la frigider pana se intareste crema, apoi pregatim glazura de ciocolata.
Glazura de ciocolata : intr-o craticioara punem ingredientele, pe foc mic. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.
Taiem prajitura pe lungime, pentru a se vedea frumos piscoturile in crema .
IMG_0576
IMG_0597
Spor la incercat reteta ! 🙂
Sursa : http://www.laurasava.ro/2013/03/13/prajitura-cu-cafea-nuci-si-piscoturi/
 

1 Comentariu

  1. Aurica

    frumos aranjate straturile si arata super delicios de apetisant, poate a mai ramas o bucata si pentru mine pe acolo 😀

    Răspuns
Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...