Prajitura cu nuci si piscoturi
Blat cacao :8 oua
8 lg zahar
3 lg faina
3 lg cacao
3 lg cu varf nuci macinate
1 plic praf de copt Crema :
300 g nuci prajite si macinate
200 ml cafea tare indulcita (sau cafea espresso indulcita)
1 lgt esenta de rom
250 g unt 20-22 piscoturi
200 ml cafea
4 lg zahar Glazura :
200 g ciocolata
50 g unt
Mod de preparare Prajitura cu nuci si piscoturi :
Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt, pudra de cacao si nucile macinate. Compozitia o intindem intr-o tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru circa 20-25 minute. Crema : peste nucile prajite si macinate turnam cafeaua tare indulcita (eu am folosit 8 lg zahar si 80 g zahar pudra cu aroma de vanilie). Lasam deoparte pentru circa 20 minute. Untul il mixam putin, iar peste el adaugam piureul de nuci de mai sus. Omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de rom. Asamblare : blat cacao- 1/2 crema – piscoturi trecute prin cafea – 1/2 crema- glazura de ciocolata. Dam prajitura la frigider pana se intareste crema, apoi pregatim glazura de ciocolata.Glazura de ciocolata : intr-o craticioara punem ingredientele, pe foc mic. Lasam sa se racoreasca, apoi o intindem peste prajitura.
Taiem prajitura pe lungime, pentru a se vedea frumos piscoturile in crema . Spor la incercat reteta ! 🙂 Sursa : http://www.laurasava.ro/2013/03/13/prajitura-cu-cafea-nuci-si-piscoturi/
frumos aranjate straturile si arata super delicios de apetisant, poate a mai ramas o bucata si pentru mine pe acolo 😀