Prajitura cu nuci si jeleu de ciocolata
IMG_7864
Bezea cu nuci :
8 albusuri 
300 g zahar 
1 lgt amoniac
1 lgt otet
400 g  arahide crude ( sau nuci prajite )
4 lg faina
3 lg cacao
 
Crema ciocolata :
8 galbenusuri
1 ou
300 g zahar
5 lg lapte
2 lg amidon 
3 lg cacao
100 g ciocolata neagra (75% cacao)
250 g unt (82% grasime)
 
Jeleu ciocolata :
200 g ciocolata cu lapte
100 ml lapte
5 g gelatina granulata
 
Decor :
50 g ciocolata neagra rasa
 
Mod de preparare :
       Bezea nuci : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, amoniacul stins cu otetul,; cu ajutorul unei linguri incorporam apoi faina amestecata cu pudra de cacao si nucile prajite si macinate mai mare. Intindem compozitia in tava (27*40 cm) tapetata cu hartie de copt si apoi o dam la cuptor.
 
IMG_7779
IMG_7780
IMG_7781
IMG_7782
IMG_7783
       Lasam blatul sa se raceasca, apoi dezlipim hartia de copt foarte usor.
 
       Crema ciocolata : mixam spuma galbenusurile, oul si zaharul, adaugam treptat laptele, mixand pana se topeste zaharul, adaugam apoi amidonul, pudra de cacao si ciocolata topita. Punem vasul pe baie de aburi, amestecand pana cand crema prinde consistenta, apoi o lasam sa se raceasca complet.
 
IMG_7784
IMG_7786
IMG_7788
IMG_7789
IMG_7792
IMG_7794
 
       Untul(eu am folosit margarina rama pentru creme cu 79% grasime ) il mixam putin  , iar in el adaugam cate o lingura din crema de ciocolata racita.
 
IMG_7803
IMG_7804  Dam crema la frigider pentru 1 ora, apoi o intindem peste bezeaua cu nuci prajite.
 
IMG_7807
IMG_7809
 
        Punem prajitura la frigider pana pregatim jeleul de ciocolata.
       Jeleu de ciocolata : hidratam gelatina in lapte circa 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot. Ciocolata o topim si peste ea adaugam gelatina topita. Cu mixerul omogenizam jeleul. Lasam circa 5-8 minute sa se racoreasca si sa prinda putina consistenta, apoi il intindem peste crema de ciocolata.
 
IMG_7859
IMG_7860
IMG_7862
 
       Dam din nou prajitura la frigider (minim 3-4 ore sau de seara pana dimineata), apoi radem deasupra ciocolata neagra si o feliem cu un cutit trecut prin apa fiarta si apoi sters de apa.
 
IMG_7864
IMG_7879
 
 
       Absolut delicioasa !!!! Trebuie sa o incercati ! 🙂
Prajitura trebuie tinuta in frigider ! 
 
 
 
Sursa mea : http://gustoscuandrada.blogspot.ro/2011/12/prajitura-snickers.html
 
 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis

Prajitura Cassis Blat de cacao : 6 oua 6 lg zahar 3 lg ulei 5 lg faina 2 lg cacao   Crema de mascarpone : 600 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 3 lg zahar pudra   Bezea de cacao : 5 albusuri 200 g zahar 1,5 lg amidon alimentar 1 lg cacao 1 lg otet...

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata

Prajitura Karpatka cu ciocolata Choux cu cacao : 250 ml apa un praf de sare 125 g unt 140 g faina 30 g cacao 5 oua   Crema de ciocolata : 3 galbenusuri 160 g zahar 4 lg faina 3 lg amidon alimentar 2 lg cacao 750 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 200 g unt (80%)...

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac

Prajitura domnisoara mac Bezea cu mac, cocos si migdale : 5 albusuri (de la oua mici) 75 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Blat cu mac, cocos si migdale : 5 oua (oua mici) 100 g zahar 70 g mac 50 g cocos 50 g migdale macinate   Crema...