Prajitura cu nuci si crema de portocale

Blat nuci :

6 oua

120 g zahar

1 lg zeama de lamaie

100 g nuci macinate

60 g faina

1 plic praf de copt (10 g)

1 lgt coaja rasa de portocale

Crema portocale :

4 galbenusuri

200 g zahar

4 lg faina

500 ml lapte

sucul de la o portocala

1 lgt coaja rasa de portocale

200 g unt (80%)

200 g biscuiti

100 ml lapte

Decor :

nuci macinate

Mod de preparare :

Blat nuci : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana cand obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi zeama de lamaie, galbenusurile pe rand, mixand la viteza mica dupa fiecare, faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, iar la urma coaja rasa de portocala. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Lasam blatul sa se raceasca.

Eu am copt blatul in tava 25×35 cm. Cred ca in tava 20×30 va arata mai bine prajitura.

Crema portocale : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele rece, sucul stors de la 1 portocala si punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Adaugam coaja rasa de portocala, omogenizam apoi acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.

Asamblare : blat nuci-1/2 crema portocale – biscuiti inmuiati in lapte – 1/2 crema portocale – nuci macinate.

Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru 3 ore, apoi o feliem.

Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...