Prajitura cu nuci si crema de portocale
Blat nuci :
6 oua
120 g zahar
1 lg zeama de lamaie
100 g nuci macinate
60 g faina
1 plic praf de copt (10 g)
1 lgt coaja rasa de portocale
Crema portocale :
4 galbenusuri
200 g zahar
4 lg faina
500 ml lapte
sucul de la o portocala
1 lgt coaja rasa de portocale
200 g unt (80%)
200 g biscuiti
100 ml lapte
Decor :
nuci macinate
Mod de preparare Prajitura cu nuci si crema de portocale :
Blat nuci : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana cand obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi zeama de lamaie, galbenusurile pe rand, mixand la viteza mica dupa fiecare, faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, iar la urma coaja rasa de portocala. Compozitia o coacem in tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt, la 170 grade Celsius, circa 25 minute. Lasam blatul sa se raceasca.
Eu am copt blatul in tava 25×35 cm. Cred ca in tava 20×30 va arata mai bine prajitura.
Crema portocale : galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam apoi faina, laptele rece, sucul stors de la 1 portocala si punem pe foc mediu, amestecand mereu pana se ingroasa crema. Adaugam coaja rasa de portocala, omogenizam apoi acoperim crema cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Untul moale de la temperatura camerei il mixam putin si peste el adaugam cate 1 lg din crema racita. Crema obtinuta o impartim in 2.
Asamblare : blat nuci-1/2 crema portocale – biscuiti inmuiati in lapte – 1/2 crema portocale – nuci macinate.
Dam prajitura la rece de seara pana dimineata sau pentru 3 ore, apoi o feliem.
Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa mea de inspiratie :
Prăjitură cu nucă și cremă de portocale
0 Comentarii