Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

 

Aluat :

200 g unt (80%)

240 g zahar pudr

8 galbenusuri

260 g faina

1 varf cutit de amoniac+otet

 

400 g gem de caise

 

Bezea cacao:

8 albusuri

300 g zahar

3 lg cacao

260 g nuci macinate

 

Mod de preparare :

Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam cate 1 galbenus pe rand, faina si apoi amoniacul stins cu putin otet. Aluatul obtinut il intindem in tava (26×38 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, apoi ungem aluatul copt pe jumate, cu gemul de caise.

     Bezea cacao : mixam albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam nucile macinate amestecate cu pudra de cacao. Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Bezeaua obtinuta o intindem peste gemul de caise.

Coacem in continuare prajitura pentru circa 25-30 minute, tot la 180 grade Celsius. Lasam prajitura sa se raceasca si o taiem cu un cutit bine ascutit, cu lama subtire.

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Alte retete asemanatoare cu Prajitura cu nuci, gem si cacao :

Prajitura Berlini

Secuiasca cu cocos

Prajitura secuiasca

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitură cu gem şi nucă

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6