Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

 

Aluat :

200 g unt (80%)

240 g zahar pudr

8 galbenusuri

260 g faina

1 varf cutit de amoniac+otet

 

400 g gem de caise

 

Bezea cacao:

8 albusuri

300 g zahar

3 lg cacao

260 g nuci macinate

 

Mod de preparare :

Aluat : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam cate 1 galbenus pe rand, faina si apoi amoniacul stins cu putin otet. Aluatul obtinut il intindem in tava (26×38 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 15-20 minute, apoi ungem aluatul copt pe jumate, cu gemul de caise.

     Bezea cacao : mixam albusurile de ou cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana obtinem o bezea ferma si lucioasa, apoi adaugam nucile macinate amestecate cu pudra de cacao. Omogenizam cu o spatula, cu miscari circulare. Bezeaua obtinuta o intindem peste gemul de caise.

Coacem in continuare prajitura pentru circa 25-30 minute, tot la 180 grade Celsius. Lasam prajitura sa se raceasca si o taiem cu un cutit bine ascutit, cu lama subtire.

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Prajitura cu nuci, gem si cacao

Alte retete asemanatoare cu Prajitura cu nuci, gem si cacao :

Prajitura Berlini

Secuiasca cu cocos

Prajitura secuiasca

 

Spor la prajiturit ! 🙂

 

Sursa mea de inspiratie :

Prajitură cu gem şi nucă

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka

Prajitura Wuzetka Blat : 12 oua 90 g faina 90 g cacao 210 g zahar 1,5 lgt praf de copt   1 borcan dulceata de coacaze sau afine, zmeura, prune...   Crema : 500 g mascarpone 800 ml smantana pentru frisca 30% 4 lg zahar pudra 1 plic gelatina granulata (10 g)...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6