Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

 

Blat :

40 g unt moale

4 lg zahar pudra

4 oua

esenta de vanilie

150 g nuci macinate

70 g faina

5 g praf de copt

4 albusuri

4 lg zahar brun

 

Crema  :

300 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

200 g crema de branza

esenta de vanilie

150 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

100 g ciocolata alba

50 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare : 

 Blat : mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam cate 1 ou pe rand mixand bine dupa fiecare, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura. La sfarsit incorporam albusurile mixate spuma cu zaharul brun.

Coacem blatul in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3.

 Crema : cele 200 ml smantana pentru frisca le punem intr-o cratita , pe foc mic, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam ciocolata alba bucatele. Luam de pe foc , lasam 1 minut, apoi omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru 3 ore sau la congelator pentru 30 minute. Crema rece o mixam putin pana devine aerata, apoi incorporam esenta de vanilie, crema de branza mixata si smantana pentru frisca mixata.

Crema o impartim in 2 si ungem blaturile de jos cu ea, al 3-lea blat il ungem cu glazura.

 Glazura : smantana pentru frisca si ciocolata alba bucatele , le punem intr-o cratita, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare. Dam de pe foc, lasam sa se raceasca si punem la frigider pentru minim 3 ore sau la congelator pentru 30 minute. Crema rece o mixam putin, apoi o intindem peste prajitura.

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

 

Glazura nu prea seamana cu cea din reteta originala…care este mult mai inalta si mai pufoasa…probabil ca e amestecata si cu 200 ml smantana pentru frisca sau poate a folosit cantitati duble.

 

Foarte buna prajitura ! Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2013/12/prajitura-fina-cu-foi-de-nuca.html

 

Alte retete cu crema de branza :

Prajitura cu budinca si branza

Malai cu branza

Prajitura cu branza de vaci si bezea

 

Please follow and like us:
error6
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt

Prajitura cu zmeura si spuma de iaurt   Aluat : 400 g faina 4 lg zahar pudra 1 lgt praf de copt 200 g unt 80% rece 6 galbenusuri un praf de sare 2-3 lg apa rece   Umplutura : 6 albusuri 200 g zahar 600 g iaurt natural 80 ml ulei 60 g praf de budinca de...

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi

Prajitura cu ciocolata alba si piscoturi   Crema : 100 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 500 g mascarpone 2 lg zahar pudra   400 g piscoturi 300 ml lapte dulceata de visine, zmeura, capsuni, afine... circa 150-200 g   Glazura : 100 g...

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura cu visine si iaurt   Ingrediente : 5 oua 200 g zahar esenta de vanilie 150 ml ulei 250 ml iaurt natural 330 g faina 1 plic praf de copt (10 g) 600 g visine , cirese, caise, zmeura, capsuni   Decor : 1 lingura zahar pudra   Mod de preparare...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email6