Prajitura cu nuci ci ciocolata alba
Blat :
40 g unt moale
4 lg zahar pudra
4 oua
esenta de vanilie
150 g nuci macinate
70 g faina
5 g praf de copt
4 albusuri
4 lg zahar brun
Crema :
300 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca
200 g crema de branza
esenta de vanilie
150 ml smantana pentru frisca
Glazura :
100 g ciocolata alba
50 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare :
Blat : mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam cate 1 ou pe rand mixand bine dupa fiecare, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura. La sfarsit incorporam albusurile mixate spuma cu zaharul brun.
Coacem blatul in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3.
Crema : cele 200 ml smantana pentru frisca le punem intr-o cratita , pe foc mic, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam ciocolata alba bucatele. Luam de pe foc , lasam 1 minut, apoi omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru 3 ore sau la congelator pentru 30 minute. Crema rece o mixam putin pana devine aerata, apoi incorporam esenta de vanilie, crema de branza mixata si smantana pentru frisca mixata.
Crema o impartim in 2 si ungem blaturile de jos cu ea, al 3-lea blat il ungem cu glazura.
Glazura : smantana pentru frisca si ciocolata alba bucatele , le punem intr-o cratita, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare. Dam de pe foc, lasam sa se raceasca si punem la frigider pentru minim 3 ore sau la congelator pentru 30 minute. Crema rece o mixam putin, apoi o intindem peste prajitura.
Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.
Glazura nu prea seamana cu cea din reteta originala…care este mult mai inalta si mai pufoasa…probabil ca e amestecata si cu 200 ml smantana pentru frisca sau poate a folosit cantitati duble.
Foarte buna prajitura ! Spor la prajiturit ! 🙂
Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2013/12/prajitura-fina-cu-foi-de-nuca.html
Alte retete cu crema de branza :
0 Comentarii