Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Blat :

40 g unt moale

4 lg zahar pudra

4 oua

esenta de vanilie

150 g nuci macinate

70 g faina

5 g praf de copt

4 albusuri

4 lg zahar brun

 

Crema  :

300 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

200 g crema de branza

esenta de vanilie

150 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

100 g ciocolata alba

50 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare : 

 Blat : mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam cate 1 ou pe rand mixand bine dupa fiecare, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura. La sfarsit incorporam albusurile mixate spuma cu zaharul brun.

Coacem blatul in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3.

 Crema : cele 200 ml smantana pentru frisca le punem intr-o cratita , pe foc mic, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam ciocolata alba bucatele. Luam de pe foc , lasam 1 minut, apoi omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru 3 ore sau la congelator pentru 30 minute. Crema rece o mixam putin pana devine aerata, apoi incorporam esenta de vanilie, crema de branza mixata si smantana pentru frisca mixata.

Crema o impartim in 2 si ungem blaturile de jos cu ea, al 3-lea blat il ungem cu glazura.

 Glazura : smantana pentru frisca si ciocolata alba bucatele , le punem intr-o cratita, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare. Dam de pe foc, lasam sa se raceasca si punem la frigider pentru minim 3 ore sau la congelator pentru 30 minute. Crema rece o mixam putin, apoi o intindem peste prajitura.

Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

 

Glazura nu prea seamana cu cea din reteta originala…care este mult mai inalta si mai pufoasa…probabil ca e amestecata si cu 200 ml smantana pentru frisca sau poate a folosit cantitati duble.

 

Foarte buna prajitura ! Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2013/12/prajitura-fina-cu-foi-de-nuca.html

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cu biscuiti si gem

Prajitura cu biscuiti si gem

Blat : 5 oua 6 lg zahar 2 lg ulei 6 lg faina Plus : gem de caise Crema : 450 g biscuiti macinati (petite beurre) 250 g nuci macinate 3 lg cacao neagra 50 ml rom 300 ml apa 300 g zahar 300 g unt (82%) esenta de rom (optional) Glazura : 200 g ciocolata 53% 2 lg unt 4 lg...

Prajitura Cleopatra

Prajitura Cleopatra

Blat cafea : 10 g ness 50 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt rasa praf de copt un praf de sare 1 lg esenta caramel Blat cacao : 30 g cacao 75 ml apa fierbinte 3 oua 100 g zahar 30 ml ulei 100 g faina 1 lgt praf de copt un praf de sare...

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Aluat : 5 galbenusuri 200 g zahar 180 ml ulei 125 ml apa clocotita 5 g drojdie uscata (sau 15 g drojdie proaspata) 1 plic praf de copt (10 g) coaja rasa de la 1 lamaie 300 g faina Umplutura : 13 prune mari proaspete 1-2 lgt scortisoara Bezea : 5 albusuri 7 lg zahar...