Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

 

Blat :

40 g unt moale

4 lg zahar pudra

4 oua

esenta de vanilie

150 g nuci macinate

70 g faina

5 g praf de copt

4 albusuri

4 lg zahar brun

 

Crema  :

300 g ciocolata alba

200 ml smantana pentru frisca

200 g crema de branza

esenta de vanilie

150 ml smantana pentru frisca

 

Glazura :

100 g ciocolata alba

50 ml smantana pentru frisca

 

Mod de preparare : 

 Blat : mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam cate 1 ou pe rand mixand bine dupa fiecare, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Amestecam cu o lingura. La sfarsit incorporam albusurile mixate spuma cu zaharul brun.

Coacem blatul in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, circa 25 minute. Facem testul scobitorii. Blatul rece il taiem in 3.

 Crema : cele 200 ml smantana pentru frisca le punem intr-o cratita , pe foc mic, pana incepe sa fiarba, apoi adaugam ciocolata alba bucatele. Luam de pe foc , lasam 1 minut, apoi omogenizam bine. Lasam crema sa se raceasca, apoi o dam la frigider pentru 3 ore sau la congelator pentru 30 minute. Crema rece o mixam putin pana devine aerata, apoi incorporam esenta de vanilie, crema de branza mixata si smantana pentru frisca mixata.

Crema o impartim in 2 si ungem blaturile de jos cu ea, al 3-lea blat il ungem cu glazura.

 Glazura : smantana pentru frisca si ciocolata alba bucatele , le punem intr-o cratita, pe foc mic, amestecand pentru omogenizare. Dam de pe foc, lasam sa se raceasca si punem la frigider pentru minim 3 ore sau la congelator pentru 30 minute. Crema rece o mixam putin, apoi o intindem peste prajitura.

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, sters de apa.

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

Prajitura cu nuci ci ciocolata alba

 

Glazura nu prea seamana cu cea din reteta originala…care este mult mai inalta si mai pufoasa…probabil ca e amestecata si cu 200 ml smantana pentru frisca sau poate a folosit cantitati duble.

 

Foarte buna prajitura ! Spor la prajiturit ! 🙂

Sursa : http://www.enjoy-dessert.com/2013/12/prajitura-fina-cu-foi-de-nuca.html

 

Alte retete cu crema de branza :

Prajitura cu budinca si branza

Malai cu branza

Prajitura cu branza de vaci si bezea

 

Please follow and like us:
error10
fb-share-icon0
fb-share-icon20

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Newsletter

Aboneaza-te si afla in fiecare zi noutatile de pe miremirc.ro

Recomandari

Translate

Similare:

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic

Prajitura cub de fistic   Blat cacao : 4 oua 4 lg zahar 2 lg ulei 3 lg faina 2 lg cacao   Crema de ciocolata alba : 200 g ciocolata alba 300 ml smantana pentru frisca 30% 250 g mascarpone 40 g fistic prajit nesarat macinat grosier 125 g zmeura proaspata...

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf

Prajitura Raffaello cu lapte praf Bezea cocos : 12 albusuri 450 g zahar 300 g cocos sare   Crema : 500 g ciocolata alba 400 ml smantana pentru frisca 30% 3 lg cu varf lapte praf   Decor : cocos   Mod de preparare Prajitura Raffaello cu lapte praf :...

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale

Prajitura cu morcovi si migdale  Ingrediente : 3 oua mari (sau 4 oua mici) 220 g zahar 290 g faina 80 g migdale delii macinate 3 lgt praf de copt 300 g morcovi rasi fin coaja de la 1 portocala esenta de vanilie 200 ml ulei   Crusta : 40 g zahar 40 g unt rece 30 g...

Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
Facebook0
Instagram0
Follow by Email10